Desi van Dam met pony Ringo oftewel snorrie
Desi van Dam met pony Ringo oftewel snorrie (Foto: I. Kasbergen)

Eerste wedstrijd Junior IJsselruitercompetitie 2019

  Sport

Afgelopen weken hebben de jeugdleden van de vereniging de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater hard geoefend voor de allerbelangrijkste wedstrijd van het jaar, de Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Zaterdag 4 februari was de eerste van de 4 wedstrijden, dressuur. Om 12 uur startte de eerste rubriek met de oudere kinderen. Mandy Steenkamer, Mahlika Leeman en Mariëlle avn Zuilen waren aan elkaar gewaagd, waarbij Mariëlle met de 1ste prijs ervandoor ging. Onze toppony Nino ging ook in de volgende rubriek met Maaike Blom met een 1ste prijs weer naar stal. In rubriek F4 won Danique Verheul met pony Moos de felbegeerde beker. Op de voet gevolgd door Lotus Dijkstra en Annabel Langenberg die beide met hetzelfde aantal punten een 2de plaats scoorde. Rachel Gelderblom met pony Gaby was 3de.

Onze oudste pony van stal, Lovely, reed samen met Roos Slootweg in de rubriek F3 naar een 1ste plaats. Op de voet gevolgd door Benthe Gelderblom 2de en Yara de Rooij 3e. Stallieveling pony Zahra liet zich van haar allerbeste kant zien en werd samen met Lizette Francken 1ste in de rubriek F2. Sanne Gelderblom en Passie werden knap 2de en Laura Blom met bonte pony Gaby 3de.

De allerjongste kinderen in de rubriek F1 begeleid door de instructie en aangemoedigd door hun ouders reden daarna hun proef. Desi van Dam ( zie foto) en Aiby vande Meer behaalde een gedeelde 1ste plaats. Mandy van Nieuwkoop en Nylah Lissenburg een gedeelde 2de en Andie Swets met pony Ringo, snorrie, werden knap 3de.

Aan het einde van de wedstrijddag kwamen de kinderen in de ring met een eigen pony. 7 Jeugdleden van de Hollandsche IJsseruiters hadden zich hiervoor opgegeven om alvast te oefenen voor de officiële KNHS wedstrijden. Fenna Pasman, Loraine van der Kleij en Babette Boere behaalde daarbij een 1ste plaats.

Na de prijsuitreiking en het applaus voor alle vrijwilligers in een overvolle kantine gingen alle 31 kinderen met blije gezichtjes naar huis. Zich voorbereiden op de volgende wedstrijd op 6 april in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Shopbox

Meer berichten