Floor Hermsen met pony Jazz.
Floor Hermsen met pony Jazz. (Foto: I. Kasbergen)

Junior IJsselruiter competitie 2019

  Sport

In het voorjaar van 2019 organiseert de ponyclub van de Hollandsche IJsselruiters te Oudewater speciaal voor onze jonge ruitertjes een aantal onderlinge wedstrijden. Afgelopen zaterdag 6 april was daar de 2e van de 4 wedstrijden. Dit keer een spring- en vaardigheid.

Voor de grotere kinderen werd een echt parcours uitgezet door onze spring instructrice Martine. Samen met Lisanne, onze huurpony instructie , werden deze kinderen begeleid om verschillenden hoogtes te springen. In de hoogste klasse 80 cm gingen Donna Fleur en Danique met elkaar de strijd aan, waarbij Danique nipt won met 77,5 stijlpunten. In de 2e groep sprongen Mariëlle, Fleur, Mahlika en Mandy op 65 cm hoogte. Mahlika won daarbij met pony Moos ruim met zelfs 80 stijlpunten.

De 3e groep waagde zich aan 50cm en deze won Myrthe Francken met pony Gaby met grote voorsprong en 77,5 stijlpunten. In de 4e en laatste groep van het springparcour op 40 cm won Maaike Blom wederom met Gaby , met een knappe 2e plaats voor Miralda Treur en een 3e plaats voor Floor Hermsen ( foto met pony Jazz).

Na 11 uur was het de beurt aan de allerkleinste van de vereniging. Voor deze kinderen werd er speciaal een vaardigheidsparcours uitgezet met een sprongetje, balkjes en het ontwijken van pionnen. Onze eigen pony instructrice Britt Dekker , later bijgestaan door Jolanda, hielpen de kinderen de proefjes door. Bij de rubriek Va3 won Annabel Langenberg het oranje lint met maar liefst 212.5 punten, Lotus Dijkstra met pony Little Lady werd 2e met 206 punten en Thalina vander Wind de 3e prijs met 204.5 punten. In rubriek Va2 won Yara de Rooij met 208.5 punt de 1ste plaats, Jaimy Vonk en Willemien Hoogendoorn samen een gedeelde 2e prijs op dezelfde pony Moos en Benthe Gelderblom een derde plaats met knap 204 punten.

Bij de allerlaatste rubriek Va1 deden zelfs 11 kinderen mee. Een zeer grote groep waarbij alle kinderen hun uiterste best deden om het parcours zo netjes mogelijk rond te rijden. 1ste Prijs ging naar Lisette Francken met pony Zahra en 226.5 punt. 2e prijs werd gewonnen door Nelleke Hermsen met 217 punten en 3e prijs ging naar Alishya van Elleswijk met pony Ringo(snorrie) en 216 punten.

Aan het einde van deze geweldige wedstrijd met wel 33 kinderen aan de start gingen zij allen naar huis met een dosis zelfvertrouwen en zich voorbereidend op de volgende wedstrijd op 11 mei in deze Junior IJsselruitercompetitie 2019.

Shopbox

Meer berichten