Opnieuw pech voor v.v. MSV'19

  Sport

Op tweede paasdag trof MSV19 Slikkerveer. De twee ploegen stonden in de competitie nagenoeg gelijk in puntenaantal.

Op het eigen terrein vond een jeugdtoernooi plaats, maar MSV19 kon uitwijken naar naaste buur v.v. Montfoort, die voor deze gelegenheid haar eerste veld beschikbaar stelde.

Met een door Wouter Scholman opgezette aanval, met uiteindelijk een voorzet van Timo Bakker op ploeggenoot Bart Vianen die maar nipt de bal naast schoot, begon MSV19 voortvarend aan de wedstrijd.

Binnen tien minuten spel was het dan ook raak voor de Montfoorters, die een verdiende voorsprong namen op Slikkerveer, waarbij opnieuw Bart Vianen (krijgt de bal netjes in de loop mee) en Timo Bakker (geeft de slimme steekbal) een rol spelen. De afmaker komt van de voet van MSV-spits Jort van Geffen: 1-0.

Hierna is het woord aan Slikkerveer, maar staat doelman Wesley Oostrom zijn mannetje. De niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen keeper weet met een laatste krachtsinspanning een lastig balletje van één van de Slikkerveer-spelers met een vervelende stuit nog net corner te tikken.

Het blijkt uitstel van executie te zijn. Een halverwege de helft van MSV19 genomen vrije trap krult op miraculeuze wijze het doel van MSV19 in, waarmee de Montfoorters hun voorsprong verspelen: 1-1.

Dan gaat het snel. Jort van Geffen stoomt vanaf de linkerflank op, behoud het overzicht en geeft teamgenoot Wouter Scholman een prima gelegenheid. Scholman schuift met links de bal onder de doelman van Slikkerveer door en tekent voor de 2-1.

Ontegenzeggelijk is MSV19 de bovenliggende partij en het vergroten van de voorsprong lijkt een kwestie van tijd.

Bart Vianen schiet naast, Timo Bakker schuift de bal in kansrijke positie nipt voorlangs en dan komt Slikkerveer voor de tweede maal gelijk met een van de zeldzame tegenstootjes. Met een schot uit de tweede lijn komt Slikkerveer opnieuw terug in de wedstrijd: 2-2.

Direct hierop is het weer MSV19: Junior Kolfschoten steekt het middenveld over en zet Bart Vianen vrij voor de keeper, waarop Vianen de 3-2 maakt.

Dan moet de rust nog beginnen, geen vervelende middag voor de toeschouwers dus.

In de rust wordt Hugo Peters ingewisseld voor Simon Doesburg, de speler uit het vierde(!) elftal speelt vervolgens een uitstekende partij.

MSV19 lijkt de afstand tot tegenstander Slikkerveer te kunnen vergroten als Jort van Geffen op de rand van het zestienmeter gebied van de tegenstander wordt gevloerd, maar de door van Geffen zelf genomen vrije trap zeilt voorlangs het doel van de Slikkerveer doelman die (niet voor het eerst deze wedstrijd) met de schrik vrijkomt. Een actie van Junior Kolfschoten eindigt met een passje op van Geffen, maar ook deze inzet gaat nipt langs de verkeerde kant van de doelpaal, die eventjes later op sterkte wordt getest door dezelfde van Geffen, die daarmee opnieuw een mogelijkheid voorbij ziet gaan.

En dan overkomt het MSV19 opnieuw. Balverlies bij de voorwaartsen levert een lukraak geschoten diepe bal op die bij de diep geposteerde Slikkerveer-spits belandt, en pardoes de 3-3 op het bord zet.

Opnieuw moet MSV19 aan de bak.

Nadat Bart Vianen wordt gewisseld voor Harm Oostveen en ook de moegestreden Mark Kemp wordt ingewisseld voor Fedde Groen, krijgt het publiek opnieuw een aantrekkelijke en vermakelijke reeks situaties voorgeschoteld.

Slikkerveer mist met een schot op de deklat een voorsprong en ook MSV19 krijgt een aantal kansen, maar de bal wil er niet in.

In de slotfase komt Slikkerveer met tien man op het veld, doordat alle wissels verbruikt zijn en één van de spelers niet verder meer kan. Het overtal lijkt MSV19 te kunnen gebruiken om de eindoverwinning naar zich toe te halen, maar ondanks het spelers- en veldoverwicht lukt het niet om weer een voorsprong te nemen. In de slotminuut geldt maar weer eens de ijzeren voetbalwet: de meest aanvallende ploeg, die niet tot scoren weet te komen, roept het weer over zich af. Een lange bal vanuit de achterste lijn van Slikkerveer ploft weer voor de voeten van de Slikkerveer-spits die vervolgens, het moet gezegd, op koelbloedige wijze de bal langs MSV-goalie Wesley Oostrom schuift en met 3-4 de overwinning op thuisclub MSV19 steelt.

Voor de tweede maal op rij kunnen de Montfoortse manschappen een goed gespeelde wedstrijd niet met een overwinning beëindigen en vindt de formatie zich inmiddels terug op een teleurstellende tiende plek.

Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met de nummer 5, DIOS, slechts vier punten, dus met enig geluk is een eindklassering met een plek die recht geeft op nacompetitie voor promotie nog steeds mogelijk. Het geluk moet de MSV-ers dan echter wel weer eens een keertje gaan toelachen.

Shopbox

Meer berichten