Het bestuur van de ADFYS Triathlon Montfoort met v.l.n.r.. Wouter Agterberg, Bart Zwinkels en John de Wissel (Foto: Paul van den Dungen)
Het bestuur van de ADFYS Triathlon Montfoort met v.l.n.r.. Wouter Agterberg, Bart Zwinkels en John de Wissel (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Eerste ADFYS Triathlon Montfoort try out nieuw sportevent

  Sport

De twee vrienden John de Wissel en Wouter Agterberg vonden dat het Montfoort ontbrak aan een sportieve uitdaging voor de allround sporter. Vanaf het voorjaar 2018 brainstormden zij hierover en kregen het idee voor een triathlon. Een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen.

Montfoort - Het idee werd verder uitgewerkt en zij gingen ermee naar de gemeente Montfoort, waar het een warm onthaal kreeg. Er kwam organisatorisch veel bij kijken, zoals overlegsessies, gesprekken met ondernemers, vrijwilligers, visvereniging en andere (sport)verenigingen. Ad Spruit van de stichting STAM was ook meteen enthousiast en zo werd overeen gekomen om aan te haken bij de jaarlijkse editie van 'Pret in het Park'. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor deze eerste Montfoortse Triathlon achter de rug. Wel werd Wouter nog gebeld door een man uit Linschoten die even wilde rechtzetten dat hij in 1989 ook een triathlon had georganiseerd en daarmee dus de eerste was. Waarvan acte! Ron Haanschoten van ADFYS wilde de komende twee jaar de hoofdsponsor van deze triathlon zijn, waardoor de naam meteen werd veranderd in ADFYS Triathlon Montfoort.
Zaterdag 25 mei is de eerste editie. John de Wissel: "Het is een try-out versie van een 1/8 triathlon om zowel deelnemers als organisatie te laten wennen en ervaring op te doen. Ook testen wij die dag de verschillende parcoursen."

Vanuit het Stadspark gaan de sporters op weg. Eerst zwemmen zij 500 meter in de Grote Gracht om daarna 21 kilometer te fietsen. Twee keer een ronde van 10,5 kilometer, via Heeswijk, Achtersloot, Blokland en de Wederiksingel. De deelnemers gaan de laatste 5 kilometer hardlopend door de wijk Hofland. "Je moet alle disciplines beheersen om dit tot een goed einde te brengen. We willen sportief, veilig en gezond bezig zijn en daar heb je wel een basisconditie voor nodig", vervolgen Wouter en John.

Inmiddels is door een aantal Montfoortse sportievelingen flink getraind. Aan deze eerste ADFYS Triathlon Montfoort kunnen maximaal vijftig deelnemers meedoen, voornamelijk afkomstig uit de gemeente Montfoort. Zij zijn dan op bekend terrein en kunnen zo het parcours testen en ook meedenken over verbeterpunten. ''Deze try-out wordt, als alles goed verloopt, de blauwdruk voor de volgende jaren en kunnen wij in samenwerking met de gemeente Montfoort en andere organisaties van deze ervaring leren.''

John en Wouter hopen hiermee de basis te leggen voor een nieuw, leuk maar sportief evenement in Montfoort. Als alles goed verloopt en de evaluaties achter de rug zijn willen zij in 2020 een nieuwe editie van de ADFYS Triathlon Montfoort organiseren. Dat wordt triathlon op meerdere afstanden en met meer deelnemers. Deze eerste editie wordt echt een feestje voor en door Montfoorters, zodat dit event in de toekomst kan doorgroeien naar een wedstrijd die landelijke belangstelling geniet.

Aanmelden vanaf 16+ kan nog steeds via het mailadres: triathlonmontfoort@outlook.com

Shopbox

Meer berichten