Henny Goergen, Mieke Vlooswijk en Wendy van Kuilenburg van volleybalvereniging De Valk zoeken nieuwe spelers. (Foto: Paul van den Dungen)
Henny Goergen, Mieke Vlooswijk en Wendy van Kuilenburg van volleybalvereniging De Valk zoeken nieuwe spelers. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Volleybalplezier met Pret in het Park

  Sport

Net als zo vele andere clubs is ook de Montfoortse volleybalvereniging De Valk op zoek naar nieuwe aanwas. Vooral nieuwe jeugdleden zijn welkom om de kweekvijver weer aan te vullen.

Montfoort - Gecombineerd met Pret in het Park wordt er op zaterdag 25 mei een buitentoernooi gehouden. 's Morgens spelen er zo'n 12 regionale jeugdteams, maar de middag is speciaal voor families, bedrijven, vriendenteams en iedereen die maar deel wil nemen. Henny Goergen: "Wij doen dit nu voor het zesde jaar en het is altijd een hele happening. Er wordt rond 13.00 uur gestart en na afloop is er een barbecue met de uitreiking van de wisselbeker en een taart voor de winnaar. Het wordt overigens helemaal een drukke zaterdag, want behalve de Lente-editie van Pret in het Park en het volleybaltoernooi vindt ook de start van de ADFYS Triathlon Montfoort in het park plaats. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."
Iedereen heeft weleens aan volleybal gedaan. Misschien niet als officiële sport, maar wel op school, op kamp of waar dan ook. Volleybalvereniging De Valk heeft alweer enige tijd ook een afdeling Beachvolleybal. Mieke Vlooswijk, lid van de beach-commissie is razend enthousiast. "Het is een mooi- en sportief spel. Altijd buiten en op een ondergrond van zand. Dat is toch net iets anders landen dan op de vloer van de sportzaal. Beachvolley wordt vanaf eind april tot half september gespeeld. Je hoeft geen lid van De Valk te zijn om Beachvolleybal te kunnen komen spelen." Bas Hammendorp is bestuurslid Algemene Zaken en samen met secretaris Wendy van Kuilenburg vertelt hij dat De Valk momenteel zo'n 175 leden kent. "Volgend jaar bestaan we 60 jaar en hoe leuk zou het zijn om dan een flinke nieuwe aanwas te hebben. Vooral jeugd is nodig, zowel jongens als meisjes. Er is een mini-team, teams voor onder de 12 jaar en teams van 12 tot 18 jaar." Het is een sociale en tactische teamsport, want samenwerking is toch de sleutel tot succes. Wij hopen op veel aandacht tijdens Pret in het Park, want daar loopt onze grootste kweekvijver rond.

Als je je nog wilt aanmelden voor het middagtoernooi op 25 mei, dan kan dat, maar als uw interesse veel verder gaat dan een wedstrijd met familie of vrienden, dan is er ook nog de mogelijkheid om je voor de vereniging op te geven. Instappen gaat erg eenvoudig. Toch liever eerst even rondkijken kan altijd want de eerste drie lessen zijn gratis. Tijdens Pret in het Park lopen er genoeg bestuursleden rond die je daarbij een handje willen helpen. Opgeven via www.volleybaldevalk.nl of op www.devalkbeach.nl

Shopbox

Meer berichten