Roy Velis steelt de show bij polsstokspringen in Vlist

  Sport

Regio - Een explosie aan jong talent, zo omschrijft de Polsstokbond Holland de jongenscategorie tot en met 16 jaar dit jaar. Zaterdag tijdens de Vlisterbokaal was het Roy Velis die excelleerde. Zijn zevende persoonlijke record van 2019 – 17.81 meter – was een verbetering van het nationale leeftijdsrecord voor 13-jarigen.


De Vlisterbokaal is een klassieker in de polsstokwereld en natuurlijk gebeurde er meer. Dat was mede te danken aan de goede omstandigheden. Waar Vlist berucht is om de vaak stevige tegenwind, was het zaterdagavond juist erg mooi weer om te springen. Een zacht windje in de rug hielp de springers naar verre afstanden.
Dymphie Baas - van Rooijen zag deze week het Nederlands record verder uit zicht verdwijnen. De Friezin Marrit van der Wal wist als eerste vrouw de 18-meter grens te doorbreken. De Oudewaterse won in Vlist wel de damescategorie wel met een verdienstelijke 15.34.
Eerstejaars junior Reinier Overbeek (Benschop) benaderde afgelopen week in It Heidenskip het Nederlands juniorenrecord, maar deed het in Vlist rustig aan. Desondanks was de bokaal met een prima 18 meter sprong voor hem. Thomas van Midden won op zijn thuisschans de wedstrijd bij de senioren met een keurige 20.15 meter. Thalina van der Wind (Snelrewaard) won bij de meisjes met 13.15 meter.

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur is het Hollands Kampioenschap in Polsbroekerdam, een van de belangrijkste wedstrijden in deze finalemaand.

Shopbox

Meer berichten