De winnaars van het slotstuk van de Nationale Competitie Polsstokspringen. Zaterdag wacht het NK. (Foto: PB Holland)
De winnaars van het slotstuk van de Nationale Competitie Polsstokspringen. Zaterdag wacht het NK. (Foto: PB Holland) (Foto: PB Holland)

Thomas van Midden wint slotstuk nationale polsstokcompetitie

  Sport

Vlistenaar Thomas van Midden heeft afgelopen zaterdag in It Heidenskip de finale van de Pollepleats Nationale Competitie gewonnen. Op een mooie zomeravond kwam hij tot een afstand van 20.49 meter, waarmee hij Jaco de Groot (Kamerik) nipt voor bleef.

Regio - De Groot werd echter wel winnaar van het klassement en gaat daardoor als topfavoriet naar het Nederlands Kampioenschap, zaterdag in Zegveld. Derde werd Nard Brandsma uit het Friese Workum die in zijn laatste sprong tot 20.08 kwam.

Dames

Bij de dames was het een spannende strijd tussen de kopvrouwen van Holland en Friesland: Dymphie Baas-Van Rooijen (Oudewater) en Marrit van der Wal (It Heidenskip). Baas-Van Rooijen was bij aanvang van de wedstrijd leidster in het klassement, maar zij kon dit niet vasthouden. Haar Friese collega sprong tweemaal over de 16-meter, waardoor zij de overwinning in de wedstrijd en het klassement opeiste. In de wedstrijd werd Sigrid Bokma (Hindeloopen) tweede met een afstand van 15.36 meter. Baas-Van Rooijen kwam tot 14.65 meter en kwam hiermee tot een derde plaats.

Junioren

De volledige juniorengroep bestond uit Hollandse springers en Reinier Overbeek (Benschop) liet nogmaals zien wie de baas is in die groep. Waar hij bij de wedstrijd maandag in Burgum nog tot een nieuw Nederlands junioren-record kwam (21.38 meter), was zijn afstand in It Heidenskip 17.93 meter. Dit was ruim verder dan Daniel Cluistra (Haastrecht - 16.66 meter) en Bas van Leeuwen (Woerden – 16.14 meter).

Jongens

In de jongensklasse was het wederom spannend. Peter Faber (Oldehove) verraste met een nieuw persoonlijk record (17.77 meter). De gevestigde toppers werden hierdoor aan het werk gezet. Guus Hoogland (Montfoort) had als eerste een antwoord. Met 17.43 meter deed hij direct goede zaken voor het klassement. De Friese kopman Rutger Haanstra (It Heidenskip) kon hier met 17.62 meter een goede afstand tegenover zetten. Guus Hoogland nam de hoofdprijs van het nationale klassement mee naar huis.

Meisjes

De Hollandse meisjes konden geen rol spelen in de wedstrijd, Laura Maaijen kwam met 13.84 meter niet verder dan een vierde plaats. Femke Rispens (Niehove) is zaterdag de te kloppen vrouw op het Nederlands Kampioenschap. Zij kwam zij tot een nieuw persoonlijk record van 16.19 meter, tevens een nieuw schansrecord.

Shopbox

Meer berichten