Pittige week voor dames Jupiter

  Sport

Oudewater - Op dinsdag 15 oktober is Jupiter Dames 1 weer verschenen op het wedstrijdveld. De overwinning van vorige zaterdag op Oberon smaakte natuurlijk naar meer. Deze avond ging het om een bekerwedstrijd. De tegenstander van die avond was Majella DS3. Dit team speelt ook eerste klasse en was dus een geduchte tegenstander. In onze competitie ontmoeten wij Majella DS2, dus dit was voor ons alvast een prima oefening.

Gelukkig was onze libero Melissa Klarenbeek weer terug van haar vakantie in Zuid Afrika. Hierdoor is het team weer compleet en kan er een prachtige teamfoto gemaakt worden.

In de eerste set bleek dat we nog even warm moesten draaien. We kwamen wat laat op gang en waren nog best wel op zoek naar onze vaste looppatronen. Er kon van de kant van Jupiter niet voldoende druk gezet worden, ondanks de prachtige serviceserie van Sabine Slootweg, en er werden net te veel slordigheidsfoutjes gemaakt. Toch kon Jupiter dit goed oppakken en wonnen zij de eerste set met 25-23. In de tweede set werd die focus volledig herpakt en start Jupiter erg sterk. Na een kleine dip, komt Majella met vier punten op voorsprong. Dit wordt een tijdje in stand gehouden, tot dames van Jupiter de focus weer oppakken en de set toch winnen met 25-19. In de derde en tevens laatste set speelt Jupiter Majella volledig weg. Er is een goede focus en er wordt echt samengewerkt. Er is druk vanuit de service en ondanks de aanpassingen die gedaan zijn, loopt het prima. Marion van den Hoogen, normaal passer-loper, is namelijk opgeschoven naar de diagonaalpositie. Annika Reijneveld speelt haar eerste wedstrijd van seizoen 2019-2020 en doet dit schitterend. Nog even goed om te benoemen is Celine Vergeer, die deze wedstrijd verkozen is tot 'Meid van de Wedstrijd'. Zij kan aanstaande maandag met een gerust hart vertrekken naar Shanghai voor haar stage.

Afgelopen zaterdag 19 oktober waren de rollen echter omgedraaid. Limes DS2 is de tegenstander. Dit team komt eigenlijk uit de promotieklasse, maar heeft plaats moeten maken voor een jeugdteam. Zij speelden vorig seizoen in de promotieklasse erg goed en dat was te merken. Vanuit Limes was een ongelofelijke servicedruk, die de dames van Jupiter niet konden keren. In de eerste set was er een goede focus en werd de set op het nippertje gewonnen door Jupiter, wegens wat foutjes van Limes in de laatste punten. De set eindigt in 23-25. Blij en vol goede moed beginnen we aan de tweede set, maar die eindigt anders dan verwacht. Er komt een speelster van Limes aan de serve en Jupiter weet deze serve niet onder controle te krijgen. Er ontstaat chaos en de focus raakt kwijt. Deze set wordt dan ook terecht gewonnen door Limes met 25-14. Ook de derde set is nog zoeken voor Jupiter. Er wordt geen kantelpunt gevonden door Jupiter, ondanks de scherpte aan het net en de blocks die toch goed gezet worden, is Limes met 25-13 te sterk voor Jupiter. In de vierde set is de focus bij Jupiter toch terug. Mede door onze aanvoerder Sabine Reparon, die in deze wedstrijd haar rol ontzettend goed vervult. Ze treedt goed coachend op en heeft een knallende aanval. Zoals medespeelster Marion van den Hoogen benoemd; Sabine komt weer terug in haar 'oude' vorm! Een mooi compliment. Helaas blijkt Limes hier toch te sterk voor Jupiter. De set wordt op het nippertje gewonnen door Limes met 25-22. Door haar goede en sterke optreden deze wedstrijd is Sabine verkozen tot 'Meid van de Wedstrijd'.

Aankomende zaterdag heeft Jupiter Dames 1 geen wedstrijd, maar zijn er wel andere wedstrijden te bekijken! Zo spelen MC1 en Dames 2 beide wedstrijden! Kom hen aanmoedigen en zie Dames 1 op 2 november weer schitteren tegen Switch DS 2 in Sporthal De Noort Syde!

Shopbox

Meer berichten