Volleybalsters Jupiter strijdend ten onder

  Sport

Oudewater - Afgelopen zaterdag hebben de dames van Jupiter 1 het opgenomen tegen Switch. Switch is de huidige nummer 1 in de competitie. Voorafgaand aan de wedstrijd waren beide teams dus al gebrand om te winnen.

In de eerste set wordt wel duidelijk dat Switch een sterke partij is die goed tegenstand biedt. Jupiter kan aardig bijblijven, maar blijft wat achter in servicedruk. Switch wint de eerste set met 18-25. In de tweede set zorgt dat bij Jupiter toch voor wat zenuwen en maakt dat, dat de vechtlust toch wat weggetrokken is. De set wordt door Jupiter verloren met 11-25, ondanks de ballen die door Melissa Klarenbeek, de libero van het team, van de grond af duikt. In de derde set herpakken de dames zich goed. De blokkering is erg sterk, met name Djouke Deutekom laat zich hier erg goed zien. De spelverdeelster, Nika Morsink, laat zich ook niet kisten door eventuele tussennetten of banken die in de weg staan om geen bal te laten vallen. De vechtlust is dus weer een beetje terug, maar dit resulteert helaas niet in een gewonnen set. Switch is toch te sterk en pakt ook de derde set met 19-25. In de vierde set merken we dat Jupiter toch moegespeeld is. Het publiek moedigt nog goed aan, maar dit vult de energie van de dames helaas niet voldoende aan om de set te pakken. De wedstrijd eindigt in een 0-4 verlies.

Na de wedstrijd evalueren we altijd nog even en kiezen we de ‘Meid van de Wedstrijd’. Laatst genoemde titel is voor Annika Reijneveld, die ondanks het sterke blok en de georganiseerde verdediging van Switch ieder punt dat langs haar kwam, wist te scoren. Daarnaast komt er , onder het genot van een hapje en een drankje, naar voren dat Switch ons een lastige tegenstander vond en ons nog ver ziet komen in de competitie. Dat is natuurlijk een supercompliment! Onze volgende wedstrijd is in Soest, tegen Sovoco dames 2!

Shopbox

Meer berichten