Volleybalsters Jupiter met 'slechts' 3-1 winst terug uit Soest

Volleybalsters Jupiter met 'slechts' 3-1 winst terug uit Soest

  Sport

Oudewater - Zaterdag om 11.15 uur vertrokken de dames van Jupiter in alle vroegte richting het altijd mooie Soest. Sovoco DS2 stond namelijk op te planning. Dit team heeft nog nooit met 4-0 gewonnen of verloren, dus Jupiter was erop gebrand daar verandering in te brengen. Helaas ontbrak het de Oudewaterse volleybalsters aan scherpte in de eerste set, zodat de overwinning bleef steken op 'slechts' 1-3.

Keurig op tijd en met de juiste mentaliteit werd de wedstrijd gestart. De dames van Sovoco zorgde tijdens de warming-up al voor een lekker sfeertje door muziek te starten. Daarnaast ontmoette Djouke een oud-teamgenootje en heeft ze vaste fan Margriet Hooijman meegebracht, waardoor er extra gezelligheid ontstond en Jupiter de juiste aanmoediging kreeg vanuit de tribune.

De wedstrijd startte moeizaam. De dames van Jupiter miste toch wat scherpte. Er was weinig servicedruk en er ontstond chaos in de organisatie. Misschien toch de vroegte die hier parten speelde? Deze set werd door Sovoco gewonnen met 25-19. Hier schrok Jupiter toch best wel van, waardoor de tweede set een kentering kende. Jupiter start sterk, met een andere mindset. Alles werd van de grond gehaald, Jupiter had zich dus herpakt. In deze set heeft Melissa Klarenbeek zich als libero weer volledig op de kaart gezet. Annika Reijneveld heeft hier ook een keurige invalbeurt laten zien en heeft onze trainer weer even doen inzien waarom zij op de passer-loper-positie speelt. De tweede set wordt dan ook gewonnen met 16-25. De wedstrijd vervolgt met de ‘altijd lastige’ derde set. Hier staat Jupiter door een serviceserie van Sovoco steeds twee punten achter, die de dames niet in kunnen halen. Door de rust te bewaren en een goede serviceserie van Djouke en het bewaren van de rust, laten de dames van Jupiter zien toch beter te zijn. Zij pakken de set met een spannend einde met 29-27. In de vierde set laat Jupiter zien toch echt sterker te zijn. Marion van den Hoogen serveert de tegenpartij helemaal weg en Nika Morsink verdeelt het spel zo dat de aanval alle ruimte heeft om te kunnen scoren. De vierde set wordt gewonnen met een stand van 13-25, wat de wedstrijd doet resulteren in een 1-3 winst voor Jupiter.

Shopbox

Meer berichten