De historische wandelroutes in Montfoort en Linschoten waren op de telefoon van de deelnemers goed te volgen (Foto: Paul van den Dungen)
De historische wandelroutes in Montfoort en Linschoten waren op de telefoon van de deelnemers goed te volgen (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Montfoort met wandel app toeristische aanwinst rijker

  Toerisme

Al tijdens haar beëdiging tot burgemeester van Montfoort, roemde Petra van Hartskamp-de Jong de historie van zowel Montfoort als Linschoten en ze was voornemens om de beide kernen op de kaart te zetten.

Montfoort/Linschoten - Dat voornemen kreeg vorige week woensdag in Het Huis van Montfoort een vervolg met de lancering van een wandel-app. Nadat de burgemeester het initiatief had genomen, begonnen Angela van Rooijen, beleidsambtenaar Recreatie en Toerisme en Lenie Pol, chef Kabinet om het project op te starten en de voortgang te bewaken. Het zijn Peter Versloot en Janneke Severs-Hilgeman die voor de input van gegevens uit de beide woonkernen, respectievelijk Montfoort en Linschoten, hebben gezorgd. Daarnaast waren een aantal leden van de Seniorensociëteit Het Knooppunt uitgenodigd om de lancering van deze app bij te wonen. Draads media ontwikkelde de applicatie en Peter van Wijngaarden van de Reclamehelden werd benaderd voor de info grafic. "Eindelijk kunnen we nu eens laten zien waarmee wij de kernen van Montfoort en Linschoten op de kaart zetten", sprak burgemeester Van Hartskamp tijdens haar welkomstwoord. "Wij zijn trots op zowel Montfoort als Linschoten en dat willen wij niet alleen op de Open Monumentendag laten zien, maar juist ook in de zomermaanden als tal van toeristen, zowel per fiets als per boot, de kernen bezoeken."

Via de app leert de wandelaar van alles over de prachtige historische panden en wetenswaardigheden binnen de gemeente. Daar is bijvoorbeeld te lezen over de Ballensnoepers en de Knopendraaiers. In de wandelapp kan de bezoeker aangeven welke bezienswaardigheden hij in Montfoort of Linschoten wil zien. Via de gps van de telefoon kan de wandelaar dan een wandeling starten. Na de introductie maakten de genodigden een wandeling naar de Commanderije waar zij op hun mobiel alle relevante informatie konden lezen. Het was allemaal even wennen, maar ook bij het Oude Stadhuis kregen zij volop informatie. Montfoort is hiermee een toeristische aanwinst rijker.

Je komt op de wandelapp via stadswandelingmontfoort.nl. Klik daarna op 'Verder' en klik dan op 'Zet de GPS aan en accepteer cookies'. De website wil je huidige locatie gebruiken, dus klik je op 'OK'. Hierna klik je op het kruisje om de wandeling te starten. Kies vervolgens een locatie op de kaart of in de lijst en de route kan beginnen.
De app wordt in de loop van de tijd nog technisch verder ontwikkeld. Ook wordt er gewerkt aan een Engels- en Franstalige versie.

Shopbox

Meer berichten