Logo zenderstreeknieuws.nl


Scouting Jorisgroep Oudewater krijgt 4.000 euro extra. (Foto: Bastiaan Musscher Fotografie)
Scouting Jorisgroep Oudewater krijgt 4.000 euro extra. (Foto: Bastiaan Musscher Fotografie)

Scouting Jorisgroep succesvolste!

  Verenigingen

Oudewater – Een grote verrassing voor Scouting Jorisgroep Oudewater van de VriendenLoterij. De club is de succesvolste deelnemer aan de VriendenLoterij Belmaanden in april en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 4.000 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Scouting Jorisgroep Oudewater gaat het geld gebruiken om het clubhuis uit te breiden en op te knappen.

Harold, voorzitter bij Scouting Jorisgroep Oudewater: "Yes, nummer 1! De bonus van 4.000 euro is geweldig voor onze vereniging! We krijgen geen subsidie, dus we zijn aangewezen op donaties, contributie en sponsoren. Dan zijn alle extra inkomsten welkom. Het clubhuis bestaat inmiddels 22 jaar en onderhoud is nodig. Daarnaast zijn we ondertussen uit ons jasje gegroeid. De extra inkomsten gebruiken we voor de uitbouw van het clubhuis die momenteel aan de gang is. Er komen meer toiletten, meer douches en een grotere keuken. Het wordt prachtig!"

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In april belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Scouting Jorisgroep Oudewater leverde de club maar liefst 225 loten op. Als de 225 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Scouting Jorisgroep Oudewater 21.150 euro bijschrijven aan de clubkas.

De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Scouting Jorisgroep Oudewater eindigde in april op de eerste plaats en ontvangt 4.000 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Reageer als eerste
Meer berichten