De keetwagen voorzag de wandelaars van warme chocomel, al dan niet met slagroom en speculaas.
De keetwagen voorzag de wandelaars van warme chocomel, al dan niet met slagroom en speculaas. (Foto: Hekendorpsche IJsclub)

Snertwandeltocht met warme chocomel

  Verenigingen


Zaterdag 27 januari werd voor de 12e keer de snertwandeltocht van de Hekendorpsche IJsclub gelopen. De wandelaars konden een kijkje nemen via de loopbrug in de vrijloopstal van Hoeve Stein van familie De Goeij in Oukoop. Ook kon de Oukoopse molen van dichtbij bezichtigd worden en had de molenaar, de heer Ottevanger, alle registers open getrokken om het voor de wandelaars interessant en leerzaam te maken, met name voor de jeugd.

Ook kwamen de wandelaars nog langs de nieuwe uitkijktoren bij de brug over de Enkele Wiericke, die nog net niet was geopend. Aangezien de uitkijktoren nog rondom in de hekken stond is dat een mooie reden om de route nog eens te lopen om dan de toren op te gaan en te genieten van het uitzicht. Bij Custwijc stond de keetwagen opgesteld waar de wandelaars werden voorzien van warme chocomel, al dan niet met slagroom en speculaas. Ook mochten de wandelaars gebruik maken van de toiletgelegenheid in Custwijc. De 6 kilometer werd vanaf Custwijc teruggebracht naar Hekendorp met een Dodge uit de Tweede Wereldoorlog van Edwin van Riemsdijk uit Moordrecht. Ook hij is met zijn voertuig al vele jaren van de partij met de wandeltochten.

De Hekendorpsche IJsclub wil iedereen bedanken voor de medewerking voor het slagen van deze wandeltocht: 137 deelnemers hebben meegelopen en in eetcafé Goejanverwelle klonk het vaak: "Volgend jaar weer hé".

Shopbox

Meer berichten