Foto: Michel Schouten

Schitterend afscheidsconcert dirigent Linfano

  Verenigingen

Op zaterdag 7 april gaf Muziekvereniging Linfano weer haar jaarlijkse Voorjaarsconcert in het pas opgeknapte Dorpshuis De Vaart. De rode muren geven de zaal een theaterachtige allure.

Een bijzonder concert, want dit was het laatste concert van Linfano met Vincent Verhage als dirigent voor het orkest. Het was een prachtige avond met gevarieerde muziek. De avond werd geopend met en mooie openingsfanfare, Intrada. Marlies Vrolijk was de ladyspeaker van de avond en kon op geheel eigen wijze vertellen over de stukken die gespeeld werden. Tevens werd de muziek met beelden ondersteund op het grote scherm. Na de openingsfanfare was het leerlingenorkest aan de beurt. Zij speelden in het nieuwe tenue, mooie zwarte poloshirts, onder andere muziek uit Disney’s Jungle Book, met hierin een mooie trombone- en bugelsolo.

Ook bij de Melody Percussion Band spelen al twee leerlingen mee, zij lieten ook goed van zich horen onder andere tijdens de stukken Viva la Vida van Coldplay en Game of Thrones. Heel knap dat ze al mee kunnen komen op het hoge niveau van de Melody Percussion Band.

Hierna vervolgde de fanfare het programma met het concertwerk Les Memoires de Moresnet. Het werk is geïnspireerd op de verhalen en herinneringen van een vergeten landje Moresnet, dat ooit aan Nederland heeft gegrensd. Het werk bestaat uit vier in elkaar overlopende delen die verschillende herinneringen aan Moresnet uitbeelden. Een schitterend en afwisselend stuk om naar te luisteren.

Ook bijzonder was dat Linfano op deze avond twee jubilarissen in het zonnetje mocht zetten.

De eerste jubilaris was René Sondervan, lid van de Melody Percussion Band en tevens tambour-maître bij de mars optredens. Hij werd door wethouder Marieke Lejeune onderscheiden voor 40 jaar lidmaatschap/muzikant zijn en ontving de vergulde speld van de Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht (MHNU). Vervolgens kreeg Ina de Koning- van Doorn een onderscheiding voor 50 jaar lidmaatschap/muzikant zijn en ontving in het bijzijn van een groot deel van haar familie en tevens grootste fans, de vergulde speld met een zirkonia. Beiden zetten zich nog altijd volop in voor de muziekvereniging. Linfano is enorm trots op deze twee leden!

Uiteraard werd er ook niet voorbijgaan aan het feit dat dit het afscheidsconcert van Vincent Verhage was. Zo kreeg hij natuurlijk namens de leden een prachtig cadeau, maar er was er ook nog een verrassing! Een verrassing in de vorm van een flashmob van oud leden welke in de periode dat hij voor het orkest stond, lid waren geweest. Samen met de huidige leden van de fanfare speelden zij het toepasselijke Thank you for the music. Gelukkig hoeft Linfano Vincent niet te missen, want hij is één van de professionele docenten (koper instrumenten) bij de vereniging. Er is nog geen opvolger als dirigent bekend, de procedure daarvoor loopt nog.

De temperatuur in De Vaart was inmiddels opgelopen tot tropische hitte en dat paste uitstekend bij de uitsmijter van de avond, de muziek van de musical At your Feet! van Gloria Estefan. Al met al was het een schitterende avond en het publiek heeft zichtbaar genoten.

Binnenkort kunt u nog meer genieten van Linfano. Volgende week komen de leden weer langs de deuren in Linschoten met de plantenactie, op 21 april is er de voorspeelmiddag van alle leerlingen in ’t Trefpunt en uiteraard op Koningsdag speelt Linfano de reveille vanaf de kerktoren en wordt de rondgang door het dorp gedaan.

Shopbox

Meer berichten