De hoofdtribune en aanbouw aan de noordzijde, die binnenkort een ingrijpende verbouwing ondergaan. (Foto: Paul van den Dungen)
De hoofdtribune en aanbouw aan de noordzijde, die binnenkort een ingrijpende verbouwing ondergaan. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Montfoort SV'19 bouwt aan zijn toekomst

  Verenigingen

De winterstop is achter de rug en alle voetbalteams hebben hun tenues in ontvangst mogen nemen. Een geslaagde operatie die zelfs voor liep op het schema. Sinds afgelopen zaterdag gaat iedere speler van Montfoort SV'19 gekleed in het nieuwe blauwe tenue.

Montfoort - De nieuwe voetbalclub Montfoort SV'19 is nu een half seizoen uit de steigers, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om het fusieproces tot een goed einde te brengen. Zowel de thuis- als uitwedstrijden van het 1e elftal worden door veel supporters bezocht. Ondanks de goede sfeer zijn er wat kreukels en oneffenheden die de komende tijd extra aandacht verdienen om zo de nieuwe organisatie nog gestroomlijnder te laten verlopen. "En dat is ook heel gebruikelijk", zegt voorzitter Ad Spruit sr. ''Een dergelijk groot proces ontkomt niet aan wat oneffenheden. De integratie van de beide clubs gaat goed en ik mag wel zeggen boven verwachting. Alle commissies zijn goed gevuld, de inzet is groot en er wordt nog steeds keihard gewerkt. Zowel Marian van Schipstal als ik zijn daar best trots op, want het is geen sinecure om een 100-jarige - MSV'19 - en een 72- jarige - Voetbalvereniging Montfoort - samen te voegen en daar als een nieuwe vereniging mee verder te gaan."
Het samensmelten van de twee verenigingen mag dan geslaagd zijn, een volgende ingrijpende klus is de verbouwing van de voormalige MSV'19 kantine, de bestuurskamer en een deel van de tribune. De tekeningen laten zien dat het schuine dak van de bestuurskamer wordt rechtgetrokken. De onderdoorgang tussen kantine/tribune en de rest van het gebouw verdwijnt. Twee trappen geven straks toegang tot de tribune, die dan ook vanuit de kantine bereikbaar is. Aan de achterzijde vindt er nog een kleine uitbouw plaats, die als overkapping kan dienen. Ad Spruit sr.: "Inmiddels zijn er voorbesprekingen gevoerd met de gemeente en de stedenbouwkundige heeft positief gereageerd. Het principeverzoek ligt nu bij de ODRU (Omgevingsdienst regio Utrecht). Eenmaal goedgekeurd gaat het terug naar de gemeente. Als alle vergunningen op tijd binnen zijn, kan de officiële bouwaanvraag medio maart naar de gemeenteraad. In augustus 2020 zou dan met de bouw gestart kunnen worden. Wij streven er naar om in augustus 2021 een nieuwe, zoveel mogelijk duurzame accommodatie in gebruik te kunnen nemen."

Veilingen

Op 18 april zijn er twee veilingen bij Montfoort SV'19, waarvan de opbrengsten zijn bestemd voor de bouw van het nieuwe clubgebouw. Mochten leden iets moois te veilen hebben, dan kunnen zij dat mailen naar sponsoring@montfoortsv19.nl. Daarnaast worden er obligatieleningen uitgegeven in combinatie met een periodieke gift. De afnemer van zo'n obligatielening ontvangt de inleg over een periode van 10 jaar terug. Binnenkort gaat hierover ook een campagne van start. Meer informatie hierover staat de site van de vereniging, www.montfoortsv19.nl

Shopbox

Meer berichten