Wethouder Bob Duindam overhandigt de omgevingsvergunning voor de verbouw aan Rick van der Weijden van de HEMA. (Foto: Aad Kuiper)
Wethouder Bob Duindam overhandigt de omgevingsvergunning voor de verbouw aan Rick van der Weijden van de HEMA. (Foto: Aad Kuiper)

HEMA Oudewater breidt uit én proefslapers gezocht!

  Zakelijk

Oudewater - Als aanvulling op het bestaande winkelaanbod opende de HEMA eind 2014 haar winkel in aan de Donkere Gaard Oudewater. Vanaf die tijd zit de loop er goed in. Zo goed zelfs dat de HEMA de winkel uitbreidt met een deel van het voormalige RABO-bankgebouw. "Een prima impuls voor de binnenstad.''

Op koningsdag (donderdag 27 april) neemt de HEMA de uitbreiding van 160 extra vierkante meter winkelruimte in gebruik. Dat gebeurt met tal van feestelijkheden. In de winkel spelen Jip en Janneke toneel, rijdt er een treintje door de stad en bieden twee foodtrucks producten aan die in de HEMA-schappen komen te liggen.

Franchisenemer Rick van der Weijden legt uit wat het winkelend publiek in zijn vergrote HEMA straks kan verwachten. "We spelen in op de seizoenen en gaan speelgoed, huishoudartikelen, meer dames- en kinderkleding en gebak verkopen.'' Verder krijgt de winkel een kleine horecavoorziening met 24 zitplaatsen.

Wethouder Bob Duindam. "Met elkaar willen we de binnenstad van Oudewater aantrekkelijker maken. De uitbreiding van de HEMA is een prima aanvulling op het bestaande winkelaanbod en dat werkt weer versterkend op de andere ondernemers in het centrum. Kortom, een prima impuls voor de binnenstad.''

Boven de HEMA komen drie vakantieappartementen. Die gaan eind juni in de verhuur. "We zoeken nog proefslapers uit Oudewater. De drie meest originele verzoeken belonen wij met een gratis nachtje logeren,'' belooft Van der Weijden. Belangstellenden kunnen zich melden via sanne@hema-zwnd.nl.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden