Bakker John Treur maakt 2e beste kerststol van Nederland

  Zakelijk


Oudewater - Bakker John Treur in Oudewater haalt de tweede prijs in de kerststollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Jaren achtereen scoorde hij een topnotering met zijn roomboteramandelstaven en nu meldt hij zich ook met de kerststol voor het podium. Van der Steen in Made wint het goud en Van Walderveen in Geldermalsen wordt derde.

De afgelopen weken zijn in totaal 181 kerststollen ingezonden door 102 Echte Bakkers en voorgelegd aan de keurmeesters. Zij beoordeelden elk product op de vaktechnische onderdelen. De beste 24 stollen uit deze voorrondes zijn voor de finaleronde anoniem gekocht door een consument. "De stol van John Treur sprong er meteen al uit door de kleur" laat Nico Bloem weten. "Een prachtige warme goudbruine glans. En ook de smaak en eeteigenschappen hebben we met een 9 beoordeeld.''

John Treur staat perplex als hij hoort dat hij tweede is geworden. "Ik sta hier te trillen op mijn benen," laat hij weten. "Met de roomboter amandelstaven acht ik mezelf een kanshebber, maar in de finale van de kerststollencompetitie staan zulke goede bakkers. Echt geweldig dat ik daar nu tussen sta."

Het bakken van een kerststol is geen routineklus en daarom is John Treur al 2 maanden geleden begonnen met oefenen van dit product. "Samen met een proefbakker heb ik de hele receptuur nog eens kritisch doorgenomen en hier en daar een kleinigheid aangepast. Ik heb nu al zeven of acht keer stollen gebakken en met ieder baksel neemt het gevoel voor het bakken weer toe. Deze prijs had ik echt niet verwacht maar is natuurlijk geweldig!."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden