Wethouder Ineke Langerak opent het nieuwe praktijklokaal bij BLR-Bimon.. (Foto: Paul van den Dungen)
Wethouder Ineke Langerak opent het nieuwe praktijklokaal bij BLR-Bimon.. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Praktijklokaal Bimon feestelijk geopend

  Zakelijk

Vrijdagmiddag werd met het doorknippen van een lint, symbolisch het praktijklokaal van de eigen bedrijfsschool van BLR-Bimon in Montfoort op feestelijke wijze door wethouder Ineke Langerak geopend. Daarmee werd de eerste officiële stap gezet in de uitwerking van een gezamenlijke droom.

Montfoort - Onder het genot van een hapje en een drankje werd eerst, door middel van een fraai getekende illustratie, de met en door alle werknemers fijngeslepen en uitgewerkte doelen gepresenteerd. De wethouder zei erg gecharmeerd te zijn dat er hier voor leerlingen die een mbo-opleiding willen gaan volgen een start kan worden gemaakt. Een gedegen technische opleiding waarin het regulier onderwijs momenteel onvoldoende kan voorzien, en ze dan zo snel mogelijk een vaste baan te bieden. Directeur Jan Paul Birkhoff: "Een van de speerpunten uit onze droom is dat we kunnen kiezen uit onze klanten. Door onze kennis en kunde willen klanten graag met ons en de medewerkers graag bij ons werken. Het praktijklokaal is onderdeel van onze droom om startende scholieren, zij-instromers en ervaren mensen zelf op te leiden. Hier simuleren wij de praktijk en kan er zonder tijdsdruk een op een worden geoefend." Bimon is sinds 1969 pionier en gespecialiseerd in de installatietechniek van warmtepompen en wil een grote bijdrage leveren bij het streven om Nederland van het gas af te krijgen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden