Knopenbad Triatlon Slow voor 40-plussers

montfoort • Het Montfoortse Knopenbad viert dit jaar haar 60-jarig bestaan. Voor het eerst wordt in dit jubileumjaar de Knopenbad Triatlon Slow georganiseerd,  speciaal bedoeld voor deelnemers in de leeftijd van 40 jaar en ouder. Deelname is gratis.

De Knopenbad Triatlon Slow op zaterdag 4 september is een 'slow' triatlon, waarbij de deelnemers op hun eigen niveau een sportieve prestatie kunnen neerzetten zonder de druk van een tijdregistratie of uitslag. Tijdens de onderdelen fietsen en wandelen kunnen de deelnemers genieten van de landelijke Montfoortse omgeving waarin zij hun parcours afleggen.

Het jubilerende openlucht zwembad vervult een belangrijke plek in de Montfoortse samenleving. De bewoners van Montfoort zijn terecht trots op hun bad. In dit jubileumjaar worden heel veel activiteiten georganiseerd voor alle doelgroepen die dagelijks gebruik maken van het zwembad. Ondanks alle coronabeperkingen trekt het banenzwemmen zowel vorig jaar als dit jaar veel publiek uit zowel Montfoort en Linschoten als uit de wijde omgeving. Vanaf de feestelijke opening van het Knopenbad in april, zijn er al heel wat bezoekers de kassa gepasseerd. Voorzitter van de  jubileumcommissie is Pedro Jooren: ''Aangezien we Montfoort vitaal willen maken en houden, wordt dit jaar voor de eerste keer de Knopenbad Triatlon Slow gehouden, maar het is zeker de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.


E-bike

De Knopenbad Triatlon Slow kent twee afstanden. De 1/8 triatlon bestaat uit 500 meter zwemmen in het Knopenbad, samen tien baantjes, 20 kilometer fietsen, eventueel met een E-bike, en 5 kilometer wandelen. De 1/4 triatlon bestaat uit 1000 meter zwemmen in het Knopenbad, totaal twintig baantjes, 40 kilometer fietsen, mag ook met e-bike, en 10 kilometer wandelen. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot honderd. Minimum leeftijd is 40 jaar.


Inschrijven

Inschrijven is mogelijk tot en met 3 september aan de kassa van het Knopenbad voor de achtste dan wel kwart triatlon. Ook is het mogelijk aan te melden voor een door het Knopenbad verzorgde lunch. De organisatie benadrukt wel dat deelname geheel op eigen verantwoording is.


q www.triathlon.knopenbad.nl