IJsselstein gezond aan de slag

ijsselstein • De gemeente IJsselstein streeft naar een betere gezondheid voor haar inwoners. Met concrete plannen wil de gemeente de strijd aangaan tegen overgewicht, roken en alcoholgebruik. Daarbij komt waarschijnlijk het bevorderen van de mentale gezondheid. Alle stappen worden samengebracht in een lokaal preventieakkoord, nadat eerder al een sportakkoord en een gezondheidsnota zijn opgesteld. In het akkoord worden bestaande programma's gekoppeld, het netwerk van betrokken organisaties uitgebreid en samenwerkingsafspraken gemaakt. Wie ideeën heeft mag meedenken en meepraten, want samenwerking met en tussen inwoners, publieke en private organisaties ziet de gemeente als vereiste om de voornemens tot een succes te maken. ''Het wordt geen papieren tijger: we maken een concreet plan.''
Tot eind september werkt de gemeente aan de nadere uitwerking, nadat begin juli al tijdens een bijeenkomst de eerste stappen zijn gezet. Een tweede bijeenkomst, bedoeld om de projectplannen te maken, vindt plaats op donderdagochtend 2 september van 10.00 tot 12.00 uur. Begin november dient de gemeente de aanvraag in voor het benodigde budget.
Wie de tweede bijeenkomst wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@ijsselstein.nl. Wie deze ochtend verhinderd is, maar wel een bijdrage wil leveren, kan dit eveneens aangeven.