Kersenwijn van Jaarsveldse kersen

jaarsveld • Kersenteler Arie Stigter uit Jaarsveld heeft van de kersenoogst uit 2020 kersenwijn laten maken. Voor één fles wijn gebruikt hij ruim een kilo kersen. Het is een exclusieve wijn waarin liefst zes verschillende kersenrassen verwerkt zitten. De wijn is helderrood van kleur, vol van smaak en heeft een licht zoete afdronk. Momenteel is de kersenteler ook bezig om een kersenwijn te laten maken van de oogst van dit jaar.
De wijn is verkrijgbaar in kersenwinkel en landwinkel De Fruitwaard in Jaarsveld aan de Oudeslootseweg 3. Geopend maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.


Orgelprogramma vol variatie

oudewater • Drie gerenommeerde organisten bespelen dinsdagavond 17 augustus het unieke Maarschalkerweerd-orgel van de Franciscuskerk in Oudewater met een zeer gevarieerd programma. De Oudewaterse stadsorganist Gerben Mourik bijt het spits af met onder meer een werk van Joh. Worp. De meeste mensen kennen deze Nederlandse componist uit 1821 van de koraalbundel, maar Gerben trakteert het publiek op de 2e Fantasie van deze Groningse organist. De nog jonge en talentvolle organist Leendert Verduijn beklimt met de 4e Sonate van Mendelssohn de Oudewaterse orgeltrap en herdenkt de 100 jaar geleden Franse componist en wonderkind Camille Saint-Saëns met diens Fantasie in Es. André van Vliet sluit de rij met onder meer een Choral-prélude van Jeanne Demessieux, een Toccata van Marius Monnikendam en een Partita van Herman van Vliet. De toegang bedraagt 10 euro, maar kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree. De in de afgelopen jaren intensief gerestaureerde Franciscuskerk is open om 19.30 voor inloop, waarna het concert begint om 20.00 uur.