• Bij een eerdere editie trad Imca Marina op.
• Bij een eerdere editie trad Imca Marina op. Foto: Mimi van Rossem

Promotie Plus Concert in Leerdam gaat niet door: ‘Te veel onduidelijkheid over toekomst Het Dak’

Algemeen

LEERDAM • De organisatie en vele ouderen keken er al maanden naar uit, op 11 februari 2023 zou in partycentrum Het Dak weer een Promotie Plus Concert worden gehouden. Een bijzonder concert waarbij ieder jaar 250 ouderen en 50 vrijwilligers aanwezig zijn en dat bol staat van ontmoeten, met elkaar van een heerlijke maaltijd genieten dat door de Culinaire Dames en Heren uit Leerdam wordt bereidt, en de gezellige optredens van Leerdamse koren, dansgroepen en landelijk bekende artiesten. Maar helaas, het concert kan niet doorgaan.

Pijn in het hart 
Moesten bestuurders Wilna en Tom Kars in november 2020 met pijn in hun hart melden dat het 36ste Promotie Plus concert, vanwege corona in februari 2021 niet door kon gaan, in 2022 ging om dezelfde reden het concert ook niet door. 

Maar nu alles weer als vanouds lijkt en er geen corona bezwaren meer zijn om grotere evenementen te organiseren, verheugde iedereen die bij dit bijzondere concert betrokken is, zich op de komende editie op 11 februari 2023. Maar helaas, ook nu kan het concert weer niet door gaan. Wilna verzucht: “En dat voor de derde keer op rij.”

Verder laat medebestuurder en organisator van het concert Wilna Kars laat het volgende weten: “De plannen inclusief menu en thema van het concert dat de organisatie voor 2021 en 2022 hadden bedacht liggen nog op de plank, en het bestuur was er klaar voor om deze weer op te pakken zodra er vanuit de gemeente Vijfheerenlanden duidelijkheid was aangaande de toekomst van Het Dak. Helaas is die duidelijkheid voor de periode na 1 februari 2023 nog niet gekomen.”

Enige mogelijke locatie 
“Dit vinden wij zeer jammer, want Partycentrum Het Dak is de enige locatie in Leerdam waar een evenement van dergelijke omvang met 250 personen en ruim 50 vrijwilligers in een zaal met een podium, mogelijk is. Zoals de meesten wel weten is Harm Wolthuis geen beheerder van Het Dak meer. Met de huidige exploitant zijn geen bindende afspraken te maken voor de periode na 1 februari 2023.”

“Vanwege deze onzekerheid hebben we besloten het concert niet door te laten gaan. We willen wel benadrukken dat de gemeente Vijfheerenlanden positief meedenkt over een oplossing. Als deze er komt en er meer duidelijk is over de toekomst van Het Dak dan kunnen wij bekijken of we later in 2023 alsnog een Promotie Plus Concert kunnen organiseren. We hopen echt dat dit gaat lukken.”

Mimi van Rossem