• Robin Kuijer onderschept de bal.
• Robin Kuijer onderschept de bal. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Brederodes en Vriendenschaar delen de punten in duel met verhit einde

VIANEN • Brederodes heeft een punt overgehouden aan het duel met het Culemborgse Vriendenschaar. De ploeg uit Vianen kwam tweemaal op achterstand, maar wist even zo vaak terug te komen: 2-2.

Vriendenschaar startte beter aan de wedstrijd en kwam na drie minuten ook al op voorsprong. Verdedigend lag het helemaal open bij Brederodes, waardoor Vriendenschaar-aanvoerder Vincent Zuurmond had een volledig vrije doortocht had richting doel. Hij rondde koelbloeding af. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat Brederodes iets beter in het duel leek te komen. Toch had de ploeg uit Vianen nog geen enkele echte kans gecreëerd toen de 1-1 viel. Clancy Lucker mocht vanaf een meter of vijf buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap en schoot, via de binnenkant van de paal, knap raak. Toch kwam Vriendenschaar nog voor de pauze weer op voorsprong. De ploeg veroverde de bal, ogenschijnlijk middels een overtreding, waarna de bal bij Rick Mulder terecht kwam. Hij bleef uiterst rustig en rondde beheerst af.

Na de pauze kwam Brederodes wat beter uit de kleedkamer, al bleef het slordig in balbezit. Clancy Lucker raakte in de 50ste minuut met een bekeken schot de lat. In de rebound vond Tim Wakkermans Vriendenschaar-goalie John Verweij op zijn weg. Vijf minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Een mooie steekpass van Jordi Saridemir werd afgerond door de mee opgekomen licksback Julian van Abkoude. In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen nog maar moeilijk tot kansen. De grootste mogelijkheid was voor Vriendenschaar. Richting het einde werd het aantal keer wat onvriendelijk tussen spelers van beide ploegen en na 87 minuten liepen de emoties pas echt hoog op. Spelers vlogen elkaar in de haren en ook begeleiding en spelers van beide banken vonden het nodig om het veld op te komen en zich ermee te bemoeien. Het maakte dat scheidsrechter Jurgen van den Hazel het welletjes vond en blies voor het einde van de wedstrijd.

Brederodes-trainer Marcel Akkerman was niet ontevreden met een punt gezien de wedstrijd. “We hadden binnen tien minuten ook al met 0-3 achter kunnen staan. Na de 2-2 hadden we even de overhand zonder echt kansen te creëren. Uiteindelijk is het gelijkspel denk ik terecht, al zullen ze bij Vriendenschaar waarschijnlijk wel denken dat ze hadden moeten winnen.”