Verrassende winst HSSC’61 op Schoonhoven

HEI- EN BOEICOP • HSSC’61 heeft zaterdagmiddag een even verassende als verdiende zege geboekt op Schoonhoven. Op het Plein werd het 5-2.

Lennart de Groot zette de thuisploeg kort voor rust vanaf de stip op 1-0. De verdediger die de overtreding maakte, waaruit de strafschop volgde kreeg bovendien zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Meteen na rust maakte invaller Remon van Soest met zijn eerste balcontact de 2-0. Een paar minuten later kwamen de bezoekers terug tot 2-1, maar Remon van Soest vergrootte de marge weer naar twee met zijn tweede treffer. Nicky van Dam zorgde een kwartier voor tijd met een kanonskogel van een vrije trap voor de 4-1. Hierna maakte Schoonhoven eerst nog de 4-2, waarna Lennart de Groot het slotakkoord verzorgde.

Marcel van Steenis was gelukkig met de punten. “Vorige week speelden we een uitstekende eerste helft en kregen we vlak voor rust toch een goal tegen. Vandaag zat het op dat moment juist mee. We krijgen een penalty, maken de 1-0 en zij staan met een man minder. Dat was natuurlijk een sleutelmoment.”