Meerkerk sloopt Dilettant

MEERKERK • SV Meerkerk had geen kind aan Dilettant, dat met een 6-1 nederlaag niet eens mocht mopperen.

“Het is geen moment een wedstrijd geweest”, analyseerde Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek na de simpele overwinning. “Na 15 seconden had Milan van Dijk de score geopend en eigenlijk had het na 15 minuten al 3-0 voor ons moeten zijn.”

Uiteindelijk was Koekkoek tevreden met de 2-0 – opnieuw Milan van Dijk - ruststand, die kort na de thee door weer Milan van Dijk werd verruimd. Er werd volop gewisseld en daar werden de geelzwarten niet minder van. Daan van der Leun, David Versluis en de pas 15-jarige Thomas van Ochten maakten het half dozijn vol.

Leerdam Sport’55 onderuit

RUMPT • Leerdam Sport’55 hoopte op bezoek bij Rhelico de eerste punten van het seizoen binnen te halen. De Leerdammers slaagden hier echter niet in en verloren met 2-5.

De Leerdammers kwamen in de eerste helft nog wel tweemaal op voorsprong. Juarth Leihitu was beide keren de doelpuntenmaker. Beide keren kwam Rhelico echter terug en voor de pauze kwam het zelfs op 3-2. Een kwartier voor tijd werd het 4-2 en was het duel beslist. Rhelico scoorde hierna nog eenmaal.

Raymond Sponselee (trainer Leerdam Sport): “Het probleem blijft hetzelfde: we geven te makkelijk goals weg. Op het moment dat we wat meer risico gingen nemen om gelijk te maken, werd het 4-2. Dan is het wel gespeeld.”

Nederlaag Lekvogels bij ASH

HELLOUW • Lekvogels heeft zaterdag een 2-1 nederlaag geleden op bezoek bij ASH. Op een dramatisch veld lukte het beide ploegen niet om tot goed voetbal te komen. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong en verdubbelde die tien minuten voor tijd. Robin Tersteeg maakte hierna nog wel de 2-1, maar verder kwam Lekvogels niet. Lekvogels-trainer Martijn Verkerk sprak van een slechte zaterdag: "Het was een slechte wedstrijd met twee slecht spelende teams. De gelukkigste heeft uiteindelijk gewonnen."

Loting Proxsys Cup

GORINCHEM/REGIO •  De loting voor het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup is verricht.

Poule A: SVW, Almkerk, Woudrichem, LRC Leerdam. Poule B: GJS, SV Meerkerk, Asperen, Heukelum. Poule C: VVAC, Sleeuwijk, SVS’65, HSSC’61. Poule D: ASV Arkel, Peursum, Raptim, Schelluinen. Poule E: Kozakken Boys, Vuren, Leerdam Sport’55, Ameide. Poule F: Unitas, Hardinxveld, Herovina, BZC’14. Het toernooi om de Proxsys Cup (senioren) wordt gespeeld in De Oosterbliek van dinsdag 27 december tot en met zaterdag 7 januari.