Brons voor turnsters Oost en Klazema

Vianen/Zierikzee • Tijdens de eerste individuele kwalificatiewedstrijden turnen voor dames hebben Sanne Oost en Nine Klazema de bronzen medaille in de wacht gesleept.

Twaalf turnsters
Afgelopen weekend begonnen in het Zeeuwse Zierikzee twaalf turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen aan hun eerste van drie individuele kwalificatiewedstrijden.
De 16-jarige Nine Klazema, dit seizoen gepromoveerd naar de junioren in de Eerste divisie, turnde een prima wedstrijd en mede door goed uitgevoerde oefeningen op sprong en brug, wist zij beslag te leggen op de bronzen medaille.

Sanne Oost 
Sanne Oost wist bij de senioren in de Tweede divisie eveneens dit eremetaal op te eisen. Zij turnde een zeer stabiele wedstrijd en haar vloeroefening was goed voor de hoogste score van het deelnemersveld.

Oost en Klazema zijn door deze podiumplaatsen al zeker van een plaats in de halve finale die in het voorjaar 2023 plaats zal vinden.

Tevreden terugkijken
De Viaanse turnvereniging kan tevreden terugkijken op deze eerste kwalificatie. Er waren namelijk nog meer toptienklasseringen. Bij de senioren in de derde divisie eindigden Danique Meijdam en Ruth van Snippenberg op een geweldige vijfde plaats.

Achtste plekken 
Ook Jolijn van Vliet en Noa Kramer kwamen in actie. Zij werden achtste. Ook was er een achtste plaats bij de senioren in de Tweede divisie voor Noa-Mae Blackwell.

Famke Vennema eindigde bij de junioren in de tweede divisie op een tiende plaats.