De Albatros aan kop na winst

vianen • De waterpoloërs van De Albatros hebben zaterdag met 14-3 gewonnen van UZSC. 

Wat de waterpoloheren van de Albatros uit Vianen vorige week nog niet lukte in de wedstrijd tegen ZV Utrecht, lukte zaterdagavond wel in de wedstrijd tegen UZSC. Met overmacht werd de wedstrijd gewonnen en de koppositie in de competitie veroverd.

De Albatros liet het zaterdagavond zien in een galavoorstelling en de heren wonnen afgetekend met 14-3. Hoewel de herenselectie van de Albatros zaterdagavond minimaal was en er slechts een wissel plaatsvond, lieten de heren tegen het voltallige herenteam van UZSC met grote inzet zien waar zij toe in staat zijn. 

Tactisch plan
Het vooraf besproken tactische plan werd tot in perfectie uitgevoerd, waardoor het publiek prachtige goals voorgeschoteld kreeg en het Albatros-spel zonder enige wanklank tot wasdom kwam. Bij het sluiten van de vijfde competitieronde is Albatros geklommen naar de eerste plaats ten koste van VZC Veenendaal. De Gelderse waterpoloërs zijn ook ongeslagen, maar op doelsaldo werd het team gepasseerd.


Herfstdrive Bridgeclub Vianen

Vianen • De jaarlijkse Herfstdrive werd bij Bridgeclub Vianen gespeeld op zaterdag 12 november. 

Het clubgebouw aan de Langeweg was door de evenementencommissie in herfsttooi gestoken met diverse herfststukjes en wandversieringen. Rond 13.00 uur begon de zaal zich te vullen met de in totaal 66 paren die zich hadden ingeschreven, waaronder ook veel gasten van buiten de club. 

De wedstrijdleiding verstrekte de loopkaarten en de barmedewerkers koffie, thee en gebak. Voorzitter Adry sprak een welkomstwoord, waarna zeven rondes bridge van vier spellen van start gingen. Na een ontspannen middag volgde de uitslag met de prijsuitreiking. De volledige uitslag is te zien op de website van B.C. Vianen. 

Speciale vermelding voor Harry van Etten en Piet van Ameijde, die op de vierde plaats eindigden met 59,31% als beste van de BCV'ers. Onder het genot van een heerlijke Chinese maaltijd, die inmiddels door de evenementencommissie was klaargezet, werd er nog lang nagepraat.


Gelijkspel MTTV

MEERKERK • MTTV heeft gelijk gespeeld tegen koploper Xerxes. 

MTTV trad in Rotterdam aan met Johnny Barten, Jan van Duijn en Jeroen Peek. De wedstrijd begon wat stroef voor de Meerkerkers. Bij rust stond het 3-1 in het voordeel van de thuisclub. In de eerste vier wedstrijden van het tweede bedrijf ging het gelijkop. Na acht partijen was de tussenstand 5-3.
Een eindsprint van MTTV zorgde ervoor dat er uiteindelijk een verdienstelijke 5-5 op het scorebord stond.