Ruim 600 bezoekers bij open dag bibliotheek

LEERDAM • De bibliotheek in Leerdam hield vorige week zaterdag een open dag. Ook wethouder Kees Bel was hierbij aanwezig en hij kreeg een uitgebreide rondleiding. 

Tijdens de rondleiding maakte de wethouder kennis met het aanbod van de Bibliotheek. Ook waren er voorleesactiviteiten, spelletjes en knutselen voor kinderen en informatie over cursussen in taal en computer voor volwassenen. Extra interesse had Kees Bel in het Makkelijk Lezen Plein. Dit is een plek voor kinderen die moeite hebben met lezen. Om het leesplezier van deze kinderen te bevorderen zijn er speciaal leuke, spannende, maar makkelijke boeken uitgezocht, herkenbaar aan de MLP-sticker. Omdat de wethouder zelf geen moeite heeft met lezen, deed hij de dyslexie-test om te ervaren hoe het is om dyslexie te hebben.

Verspreid over de open dag zijn ruim 600 bezoekers verwelkomd in de Bibliotheek. “Het was een erg geslaagde dag. Ook hebben we 58 volwassenen blij kunnen maken met een gratis proefabonnement van zes maanden bij de Bibliotheek", zegt Hélène Montesant van de Bibliotheek Lek & IJssel.Tijdens de open dag kwam naar voren dat veel leden van de Bibliotheek niet op de hoogte zijn van het volledige digitale aanbod, zoals de Online Bibliotheek voor luisterboeken en e-books en de digitale kranten en tijdschriften in de Tijdschriftenapp en Pressreader. Maar met name over de digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes zijn veel mensen enthousiast geworden. Mensen die het lastig vinden om de apps te downloaden op hun telefoon of e-reader zijn welkom in de Bibliotheek om hierbij geholpen worden.

Leden konden tijdens de open dag ook kans maken op een e-reader (voor volwassenen) en draadloze oortjes (voor jeugd). Annie Colijn (82) won de Kobo e-reader en Renske den Besten (13) heeft de draadloze oortjes gewonnen.