zaterdag 19 november

RommelZolder Nieuwland
09:30, Nieuwland, Dorpsplein. Zaterdag 19 november is in Nieuwland (Dorpsplein 1) de RommelZolder weer open van 9.30 tot 12.30 uur. Komt u ook snuffelen tussen mooie spullen, zoals bijv boeken, servies, speelgoed, decoratie enz. De koffie staat klaar!

Christmas Carols in Hof van Batenstein
15:00, Vianen, Lekpoort. Kom Christmas Carols meezingen in een ad hoc koortje. We zingen 12 liedjes eenstemmig (meerstemmig mag). Er is een accordeon en medewerking van een mannenkoor. Flexibel meedoen, kies je eigen repetitie moment en zing mee als je tijd hebt in Voorstraat en Batenstein. Kom kijken op zaterdag 19 november 15.00 uur in Lekpoort Vianen, of bel even 06 558 63 705. artivocaalvianen@gmail.com.

Orgelconcert in Grote Kerk Gorinchem
15:30, Gorinchem, Grote Kerk. Organist Reinier Korver, bespeelt deze middag het beroemde Bätz/Witte orgel. Korver speelt deze middag onder andere werken van Bach, Mozart, Schuurman en Reger. Indien Korver niet komt, Edwin is plaatsvervangend organist van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en is actief als begeleider. Ook heeft hij enkele cd’s van zijn orgelspel uitgebracht. De toegang is vrij wel is er een collecte voor de onkosten. Na afloop is er een gezellig samenzijn waar met elkaar en de organist kan worden nagepraat. Voor meer info en het concertprogramma: www.gorinchemorgelstad.nl.

Bingoavond bij wijkvereniging West-End
19.30 uur, Leerdam, Wijkcentrum West-End, P.M. van Gentstraat 20.Wijkvereniging West-End organiseert een bingoavond in het Wijkcentrum van West-End. Het wijkgebouw is vanaf 18.30 uur open. De aanvang van de bingoavond is 19.30 uur. Meer informatie en contact via telefoonnummer 0345-619622. Iedereen is welkom.

Oratorium ‘Het nieuw Jeruzalem’
20:00, Meerkerk. Het regiokoor Musica Pro Deo zingt in de hervormde kerk het oratorium ‘Het nieuw Jeruzalem’, van Johan Bredewoud en Hans de Ruiter. Aan de uitvoering werken verschillende musici mee. De leiding is in handen van Nelly van den Broek. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan een half uur eerder open. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.musicaprodeo.nl.

zondag 20 november

Grootste Snuffelmarkt aller tijden in Gorinchem
09:00, Gorinchem, Evenementenhal. In de Evenementenhal aan de Franklinweg 2 in Gorinchem wordt op zondag 20 November van 09.00 tot 16.30 uur een Mega Snuffelmarkt gehouden, waar veel tweedehands artikelen en curiosa te vinden is. Maar liefst 500 kramen liggen vol met spullen uit grootmoeders tijd. Er is brocante, curiosa, verzamelobjecten en allerlei andere tweedehands spulletjes. Bij de ene kraam zijn het items die vroeger zelf gebruikt werden of waarvan de verkoper de zolder heeft leeggehaald, bij de andere kraam worden leuke oude verzamelingen aangeboden. Tussendoor zijn er standjes waar bezoekers even uit kunnen rusten en wat kunnen eten en drinken.

woensdag 23 november

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. Een medewerker van pastoraal diaconaal centrum De Herberg in Oosterbeek komt een presentatie verzorgen. Ook niet-leden zijn welkom.

Surprises maken in de bibliotheek
14.30 uur, Vianen, Bibliotheek Vianen. Sinterklaas is met zijn Pieten in het land en dan gaan er ook weer surprises gemaakt worden. Wie moeite heeft met het bedenken van een leuke surprise of het ontbreekt aan de juiste materialen kan de hulp van CreaBeez inroepen. Neem het cadeautje mee om het direct in de surprise te verwerken. De leeftijd is vanaf 7 jaar en de kosten zijn 6 euro. Er kan alleen contant betaald worden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@creabeez.nl of bellen met Puck de Haan op telefoonnummer 06-18793980.

donderdag 24 november

Jubileum-symposium dr. J. van Eck
13:30, Lexmond, Hervormde Kerk. Donderdag 24 november vindt in de Hervormde Kerk te Lexmond een mini-symposium plaats ter gelegenheid van de 70e verjaardag van theoloog/emeritus-legerpredikant dr. J. van Eck.‘Tussen bonders en barbaren’ is de titel van de bijeenkomst met medewerking van dr. M. den Dulk, dr. W. Dekker, legerpredikant T. de Ridder, dr. P.J. Visser en ds. H. Westerhout. Het symposium begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en eindigt rond 16.30 uur met een informeel samenzijn. In verband met de organisatie is aanmelding gewenst, via een mail aan j.jongkind@hetnet.nl.Tijdens de bijeenkomst zal ook de presentatie plaatsvinden van het boek ‘Dobberen op de genade; de vreugde van de verkiezing.’

Tweedehands speelgoedbeurs
16.00 uur. Lexmond, De Voorhof. In de Voorhof zal een speelgoedbeurs worden gehouden tussen 16.00 uur en 21.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank, de commissie dagbesteding vluchtelingen en het jeugdwerk. Tijdens de speelgoedbeurs zal er ook een koffiehoek zijn in de bovenzaal. Om de koffiehoek door te kunnen laten gaan, is de organisatie op zoek naar mensen die wat lekkers willen bakken. Dit kan dan in de Voorhof gebracht worden op 23 november van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via de mail dianakemkes@hotmail.com of door te bellen of appen naar 06-41440809.

Wintersfeermarkt Lexmond
17:00, Lexmond, Na twee jaar komt de wintersfeermarkt in Lexmond er weer aan en wel op donderdag 24 november van 17.00 – 21.00 uur midden op de Dorpsstraat in Lexmond.Een kraam kost 32,50 euro, een standplaats 25 euro. Beide moeten vooraf worden betaald. Men dient zelf verlichting mee en een verlengsnoer mee te nemen, stroom is gratis. Opbouwen kan vanaf 15.30 uur.Interesse in een kraam of standplaats? Stuur een mail naar: marktlexmond@gmail.com en vermeld wat er verkocht gaat worden. Betalen kan via NL85INGB0008251541 ter name van I. van der Hagen onder vermelding van ‘Wintermarkt 2022’.De organisatie vraagt om zo veel mogelijk bekendheid te genereren om de boodschap door te geven.

vrijdag 25 november

Geld Bingo LRC Leerdam
20:00, Leerdam, Glaspark. Supportersvereniging Door Weer en Wind van LRC Leerdam houdt op vrijdag 25 november de halfjaarlijkse Gels Bingo in de kantine van het Glaspark.Een boekje om tien ronden mee te spelen kost 10 euro, een dubbel boekje is 15 euro. Een kaart voor de superronde met de hoofdprijs van 250 euro kost 2 euro. Men kan enkel deelnemen aan de superronde, wanner er ook een boekje voor de reguliere bingo is gekocht. Met meerdere kaarten meespelen in de superronde is mogelijk. Nederlands elftal De kantine is geopend vanaf 19:00 uur en om 20:00 uur gaat de bingo van start. Het programma sluit naadloos aan op de tweede poulewedstrijd van het Nederlands elftal op het WK tegen Ecuador. Die wedstrijd begint om 17:00 uur. Het is mogelijk om vooraf bingoboekjes en kaarten voor de superronde te reserveren. Wie dat doet is verzekerd van een plaats bij de bingo. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. Het is geen online bingo. deelnemers moeten dus fysiek aanwezig zijn en hun boekjes op komen halen. Kaarten zijn hier te bestellen via de www.vvlrc.nl

zaterdag 26 november

Uitwisselingsconcert Excelsior Hagestein
20:00, Hagestein, De Biezen. In Dorpshuis De Biezen in Hagestein houdt Excelsior Hagestein op zaterdag 26 november een uitwisselingsconcert in samenwerking met de Fanfare uit Lith. Beide verenigingen zijn opgericht in 1921 en door corona was het voor beide niet mogelijk om een groots 100-jarig jubileum te vieren. Op 26 november is het niet alleen een feestje voor het publiek, maar ook een feestje voor de muzikanten. Aan het begin van de middag zullen de muzikanten uit Lith worden ontvangen voor een gezamenlijke repetitie en de verdere voorbereiding voor het concert in de avond. Beide dirigenten hebben een muziekstuk uitgekozen wat ze ten gehore willen brengen met een groot orkest, wat bestaat uit de muzikanten van beide verenigingen. Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Overdag zullen beide muziekverenigingen ook het motormuseum in Hagestein aandoen. Het programma start op 26 november om 20:00 uur. De toegangskosten bedragen 7,50 euro.

Requiem van W.A. Mozart
20:15, Vianen, Grote Kerk. Vocaal Ensemble Octagon met Wouter van Belle (orgel), Marten van den Bijlaard (pauken), Janneke Stoute (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Eric Jansen (tenor) en Noël Casteleyn (bas) voeren, onder algehele leiding van dirigent Rienk Bakker, het Requiem in d, KWV. 626 van Wolfgang Amadeus Mozart uit. Het Requiem is misschien wel het meest besproken werk van Mozart, het meest bediscussieerd, het meest schimmig qua ontstaansgeschiedenis. Het is in ieder geval een werk dat wereldwijd beroemd en geliefd is. De gekozen teksten zijn die uit de katholieke Dodenmis. Waar latere Requiems van andere componisten sommige teksten niet meer plaatsten, is het bij Mozart nog allemaal aanwezig. De huiveringwekkende taferelen, het oordeel, het vuur. Tegelijkertijd ademt het stuk ook een enorme overgave en devotie. De ziel van de overledene wordt opgedragen aan God en mag de eeuwige rust ontvangen. Voorafgaand aan het Requiem hoort u twee werken van eerdere Duitse componisten, Heinrich Schütz en Dietrich Buxtehude. Vocaal Ensemble Octagon + is ontstaan als octet in 2006. Zijn oogmerk is om prachtige programma’s uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek. Octagon is begonnen met het uitvoeren van kleine a capella programma’s en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd. Er wordt samengewerkt met instrumentalisten in wisselende samenstelling, veelal onder leiding van Paul Valk. Toegang € 12, jeugd € 10 www.grotekerkvianen.nl , aanmelden nieuwsbrief via muziekpodium@grotekerkvianen.nl .

maandag 28 november

Ledenvergadering IJsclub Zederik
20.00 uur, Meerkerk, De Bovezolder. Na twee jaar afwezigheid gaat de jaarvergadering van de Meerkerkse IJsclub Zederik in 2022 wel door. Tijdens de vergadering is er weer de traditionele dubbeltjesverloting. Diverse ondernemers hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld.