RopaRunteam Jumbo Ernst Dijkman: klaar voor de uitdaging!
RopaRunteam Jumbo Ernst Dijkman: klaar voor de uitdaging! Foto: PR

Team Jumbo Ernst Dijkman gaat ervoor!

Algemeen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Lopen en fietsen voor een heel goed doel; RopaRunteam Jumbo Ernst Dijkman is helemaal klaar voor zijn grote sportieve uitdaging! “We gaan ervoor!”

Team Jumbo Ernst Dijkman maakt zich op voor zijn derde deelname aan de RopaRun. Een speciale editie die zich van 4 tot en met 6 juni geheel in Nederland gaat afspelen.

“We staan te popelen om aan de start te verschijnen”, zegt captain Ernst Dijkman. “Afgelopen zaterdag hebben we een oefenloop gehouden om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat liep uitstekend. We zijn er klaar voor!”

Drie jaar geleden deed het team van de in winkelcentrum De Olm in Krimpen aan den IJssel gevestigde supermarkt voor het eerst mee aan de RopaRun, het grootse loop- en fiets estafette evenement waarbij een totale afstand van zo’n 500 kilometer moet worden afgelegd en de opbrengst gaat naar zorg en palliatieve zorg voor mensen met kanker. “Vrijwel iedereen heeft direct of indirect ervaringen met deze ziekte”, weet Ernst Dijkman. “We vinden het goed én belangrijk om ons in te zetten zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting RopaRun én ons ‘teamdoel’: het hospice in Capelle aan den IJssel. Voordat we naar de startplaats van de RopaRun afreizen (Vliegveld Twenthe, jt) bezoeken we eerst het hospice voor een lunch en een rondleiding. Zo voelen we nog eens extra waar we onze sportieve inspanningen voor gaan leveren.”

Team Jumbo Ernst Dijkman bestaat uit 25 mensen: acht lopers, vier fietsers, twee fysiotherapeuten, twee chauffeurs, twee navigators en een cateringploeg. “Allemaal hebben ze iets met onze supermarkt”, vertelt Ernst Dijkman. “Er doen medewerkers mee, klanten, ouders van medewerkers en ondernemers uit Krimpen. We genieten met elkaar van de saamhorigheid en de gedeelde uitdaging. Ook in het voortraject deden we al veel samen via verschillende acties, waaronder de traditionele oliebollenverkoop, een verloting en sponsorlopen op drie basisscholen hier in Krimpen. Van te voren gingen we de klassen in om uitleg te geven over de RopaRun en de achtergrond ervan. Mooi en indrukwekkend om te doen. En nu komt de start heel dichtbij. Een ‘Nederlandse’ editie ditmaal, waar we ons enorm op verheugen. Het kan ons niet snel genoeg 4 juni zijn!”

Jan Timmer