DCV dicht bij titel, Spirit kansrijk voor toetje

krimpenerwaard • DCV heeft zaterdag aan één punt genoeg om het kampioenschap in de tweede klasse D voor zich op te eisen. Streekgenoot Spirit kan diezelfde dag een plek in de nacompetitie afdwingen.

DCV kan het karwei thuis afmaken tegen het al voor de titel afgehaakte Hellevoetsluis. "Ons uitgangspunt is prima, maar het moet nog wél gebeuren", zegt trainer Wout Ooms. Uit bij CION leek DCV lange tijd op weg naar een simpele overwinning. Voor rust scoorden Daan van Ingen en Carlo de Reuver, na de pauze schoof De Reuver de 0-3 binnen. In de laatste vijf minuten kwam CION nog terug tot 2-3. "Toen werd het nog even spannend", aldus Ooms. "CION kreeg echter geen noemenswaardige kansen meer, dus kwamen we met de schrik vrij en kunnen we zaterdag de klus afmaken."

Met dank ook aan Spirit, dat in Rotterdam DCV's voornaamste titelrivaal Sparta met 1-2 versloeg en nu in één rechte lijn lijkt af te stevenen op de laatste te vergeven periodetitel. "We zijn er nog niet", houdt trainer Richard van Cappellen nog een slag om de arm. Sparta en wij staan samen aan kop, alleen is ons doelsaldo iets beter. We zullen zaterdag moeten winnen van Strijen en het liefst met vrij ruime cijfers. In dat geval is de buit binnen." Spirit zette in Rotterdam in zijn totaliteit een puik optreden neer, maar begon matig met een eigen doelpunt van Niels de Vries. Na de pauze zorgde Stefan Bitter voor de gelijkmaker. Kort voor het einde van de wedstrijd was het invaller Lucas Bos die de Ouderkerkers met zijn 1-2 in licht euforische sferen bracht. "Een heerlijk resultaat", vond Van Cappellen die dit seizoen met Spirit twee keer Sparta versloeg en evenzovele keren van streekgenoot DCV verloor. "Als DCV dus komende zaterdag kampioen wordt, verwacht ik een kratje bier voor voor mijn elftal, ha ha!".