• Henriëtte Saarloos.
• Henriëtte Saarloos. Foto: Dirk Molenaar

'Het Streeckhuys' opent in Schoonhoven

SCHOONHOVEN • De nieuwe zaak is geopend vanaf woensdag 1 juni, van dinsdag tot en met zaterdag.

Eigenaresse Henriëtte Saarloos is klaar voor het avontuur wat komen gaat. "Kaas, honing, jam, mosterd, vis, zuivel en ijs”, somt Henriëtte (56) moeiteloos de producten op die zijn te verwachten. Vooral kaas is haar passie en expertise. "Ik heb jaren ervaring opgedaan met kaas maken en verkopen. Deze winkel kwam op mijn pad en, na goed overleg en advies, heb ik de kans gepakt om dit te starten. Eerst vond ik de ruimte te groot, maar het biedt wel mogelijkheden om bijvoorbeeld smaakproeverijen te houden.” Tot voor kort was de SNS Bank hier gevestigd. De afgelopen maand is veel tijd en energie gestoken om de winkelruimte in te richten. Streven van Henriëtte is om zich tijdens de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag te presenteren. "Dan is het druk in de stad en dat is voor mij het moment om me te laten zien”, geeft de kaaskenner aan. Het is vooral de ‘ouderwetse kaas' die verkocht gaat worden. "Een bewuste keuze, niet alleen persoonlijk, maar ook om onderscheidend te zijn van de andere kaaswinkel in de stad. Mijn segment is voornamelijk boeren- en fabriekskaas, dus we zitten elkaar niet in de weg."
De uit Vlist afkomstige Henriëtte kreeg van collega ondernemers direct een warm welkom. "Tijdens de afgelopen BIZ (middenstand) vergadering heb ik mezelf kunnen presenteren. Daar ben ik ook in contact gekomen met ‘Wijnzinnig Schoonhoven' aan de Lopikerstraat 42. Zij verkopen wijn en bier, wat een mooie combinatie is met kaas. We hebben plannen om in de toekomst samen te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan samengestelde pakketjes, maar dat gaan we nog verder uitwerken.”
Voor nu is het de laatste puntjes op de 'i' zetten, voordat de winkel op 1 juni open gaat. Op advies van haar ondernemersklankbordcoach Loek van der Kolk is het nu 'opengaan en omzet draaien'. Een officiële opening volgt later. In de duurzame gedachte is Het Streeckhuys een concept dat voorziet in een behoefte. Henriëtte: "Mijn doel is om het een succes te maken. Spannend, maar wat ik te horen krijg is dat velen blij zijn met de komst van een streekwinkel.”

Dirk Molenaar