LEZERS SCHRIJVEN

Overlast motorrijders 

In het Kontakt van 17 mei j.l. staat een reactie van Hugo Pinksterboer namens de Motorrijders ActieGroep (MAG) en van Leen Molenaar over de uitlatingen van Tony Hardenberg namens de actiegroep Geluidsoverlast Motorrijders in de Krimpenerwaard. Ik ben het volkomen eens met de heren Pinksterboer en Molenaar.

Wat ik jammer vind bij degenen die klagen over (geluids)overlast van motorrijders is dat zij volkomen voorbijgaan aan het feit dat we in dit land te maken hebben met wettelijke eisen bij de type goedkeuring. Daarbij zijn alle eisen voor lawaai en uitstoot voor bepaalde types motoren met bijbehorende cilinderinhoud vastgelegd. Moderne motorfietsen hebben ook brandstofinspuiting en geregelde katalysatoren, net als een moderne auto. Dus met de vervuiling valt dat best mee.

Als we gaan praten over open uitlaten, dan hebben deze mensen tot op zekere hoogte een punt (denk aan de wettelijk toegestane waarden). Daar zijn ook wij -normale motorrijders- niet van gediend. Maar daar komt de handhaving om de hoek kijken en die zien wij ook niet. Terwijl er effectief opgetreden kan worden. Het betreft hier hooguit enkele extremen, de rest van de goedwillende motorrijders valt gewoon binnen de toegestane waarden. 

Als mensen zonodig wegen voor ons motorrijders willen afsluiten, dan wil ik een procentuele korting op de motorrijtuigenbelasting (voorheen wegenbelasting). De tekorten die daardoor ontstaan moeten dan maar door die mensen worden aangevuld, want voor wegafsluitingen wil ik niet betalen. Wij motorrijders betalen motorrijtuigenbelasting, verzekering, BPM en accijns op de brandstof, dus wij hebben naar mijn mening ook gewoon wat te eisen. Namelijk het vrij kunnen rijden op de wegen op het moment dat wij dat willen. 

Anton van der Graaf,
motorrijder uit Lekkerkerk.


‘Welkom Heilige Geest’

haastrecht • In de Hervormde kerk te Haastrecht wordt vrijdag 3 juni (20.00 uur) de viering Welkom Heilige Geest gehouden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door HAPIS, het Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking, met muzikale begeleiding van zangkoor In Between o.l.v. van Els Ackema en Ronald Boere. Voorgangers zijn ds. E. Baggerman-van Poppering en pastor L. Bos.

De Hervormde kerk is mede-deelnemer aan de Pinksternoveen: negen dagen van vieringen door gemeenschappen uit Het Groene Hart, waarin het enthousiasme van de Geest aan elkaar wordt doorgegeven. Bezoekers zijn welkom om elkaar na afloop te ontmoeten met koffie/thee. 

Overige, resterende diensten: woensdag 1 juni, 19.30 uur, Moordrecht, H. Johannes Onthoofding; donderdag 2 juni, 19.30 uur, Waddinxveen, St. Victorkerk; zaterdag 4 juni, 19.30 uur, Slotviering in Reeuwijk, Petrus en Paulus kerk.