Make-over winkelcentrum Crimpenhof

krimpen a/d ijssel • Op dit moment wordt druk gewerkt aan een make-over van winkelcentrum Crimpenhof. Onderdelen hiervan zijn een nieuw logo en de algemene uitstraling van het winkelcentrum. Ook volgen nog meer veranderingen; de make-over is naar verwachting in september gereed.

Om de start van de make-over in te luiden en de nieuwe website te lanceren delen de ondernemers van Crimpenhof cadeautjes uit. Van woensdag 1 t/m donderdag 30 juni krijgen alle klanten bij een minimale besteding van 10 euro een voucher. Hierop staat een unieke code. Via de (nieuwe) website van Crimpenhof kan direct worden gecheckt of deze recht geeft op een prijs. Met de ontvangen email kan de prijs afgehaald worden bij de desbetreffende winkel in het winkelcentrum. 

Tijdens de hele maand juni staat op de zaterdagen het Rad van Fortuin bij de ‘Crimpenhof cadeautjes-kas’. Bezoekers kunnen op vertoon van een kassabon van die dag een gokje wagen en aan het rad draaien. Hebben ze prijs, dan mogen ze iets uitkiezen uit de cadeautjes-kas. Op zaterdag 4, 11, 18 en 25 juni, tussen 12.00 en 17.00 uur, kan er aan het rad gedraaid worden bij de kas op het van Vlietplein in het winkelcentrum. 

Na de succesvolle braderie en de boeken- en platenmarkt wordt op dit moment druk gewerkt aan de Pasar Zomer. Zaterdag 2 juli staat het Hart van Krimpen namelijk in het teken van de lekkerste hapjes, muziek, dans, staan er diverse kraampjes met allerlei artikelen en hebben een aantal ondernemers in Crimpenhof ook een kraam voor hun deur staan met aanbiedingen.


End Plastic Soup Day

schoonhoven • Sinds 2021 organiseert Rotary Schoonhoven in samenwerking met scouting Olivier van Noort en Krimpenerwaard Schoon de wereldwijde End Plastic Soup Action Day.

Veel clubs die deelnemen aan EndPlasticSoup gaan wandelen, roeien, bomen planten of vuil prikken om het probleem van plasticvervuiling op land, in het water en in de lucht onder de aandacht te brengen met een opruimactie of een bijeenkomst. "Er zijn veel manieren om het bewustzijn over het plastic afval in onze omgeving te vergroten", geeft Marco Goudriaan namens Rotary Schoonhoven aan. "In Schoonhoven doen we dat door zaterdag 4 juni met de scouting het water op te gaan in kano’s en bootjes, maar liefst veertig kinderen van de scouting Olivier van Noort doen mee. Krimpenerwaard Schoon zorgt voor de materialen en de gemeente Krimpenerwaard regelt de afvoer van het opgehaalde plastic en zwerfvuil." Volgend jaar wil Rotary Schoonhoven een educatief project opzetten met jeugdambassadeurs die projectmatig de End Plastic Soup Action Day onder de jeugd gaan promoten en begeleiden in samenwerking met Rotary Schoonhoven. Goudriaan: "Dus voor de jeugdige lezers, neem contact op met Rotary Schoonhoven en geef je op."