Geslaagde Hemelvaartsloop

lekkerkerk • Na twee afgelaste edities mocht AV Start dit jaar weer op Hemelvaartsdag, voorafgaand aan de wielerronde, het publiek opwarmen met een drietal hardloopwedstrijden.

Dit begon al om 10.00 uur met een jeugdloop van 1.500 meter voor kinderen t/m 11 jaar. Zij liepen twee ronden in het centrum. Bij de jongens kwam Tuan van Duuren na 5 minuut 51 over de streep en bij de meisjes Stine van den Berg na 6 minuut 10. Vervolgens was het de beurt aan de oudere jeugd t/m 17 jaar met een wedstrijd van 2.000 meter. Hier deden 17 jongeren aan mee en de hoofdprijzen gingen naar de familie Van Triest uit Woerden.
De wedstrijd en prestatieloop van 8,7 kilometer voor de senioren begon, met maar liefst 135 deelnemers, om klokslag 11.00 uur en vanwege de start van de wielerronde gold een tijdslimiet van één uur. De deelnemers liepen vijf ronden over het parcours. Bij de heren ging de hoofdprijs naar Daan van der Velden, zoon van de houder van het parcoursrecord uit 1998. Daan kwam in een tijd van 28:49 over de finish en hij dient nog 3 minuten sneller te worden om zijn vader te verslaan. Bij de dames ging de hoofdprijs naar Steffie Broere uit Capelle a/d IJssel (32.37 min.). Een eervolle vermelding gaat naar de vijf vrijwilligers van de brandweer, die, als training voor een brandweerwedstrijd, de Hemelvaartsdagloop in hun brandweer-uitruktenue liepen.
Voor het eerst kon het, in coronatijd door de vereniging gekochte, nieuwe tijdwaarnemingssysteem gebruikt worden. Dit bleek na afloop goed gefunctioneerd te hebben, zodat van iedere deelnemer ook de rondetijden op de website van AV Start staan.