Lekkerkerk redt het vege lijf

lekkerkerk • Lekkerkerk speelt ook komend seizoen in de derde klasse. Dat is de conclusie na de 2-0 thuiswinst op Ameide. Spits Stan Burggraaf was de gevierde man met twee treffers. "We hadden vandaag aan één punt genoeg en het werden er drie", blikt trainer Dennis Burger terug. "Een hele opluchting dat we het vege lijf gered hebben. Het was een pittig seizoen waarin we te kampen hadden met een vaak incomplete selectie, veroorzaakt door blessures en vakanties. Het leek op een voetbalvariant van Parijs-Roubaix met heel wat kasseistroken onderweg. Maar goed, we hebben de klus geklaard en dat geeft een goed gevoel." Het treffen met Ameide begon met één minuut stilte vanwege het plotseling overlijden van oud-speler en gewaardeerd vv Lekkerkerk vrijwilliger Jan van Tol. 


FC Perkouw ziet perspectief steeds verder vertroebelen

berkenwoude • Een matig spelend FC Perkouw kwam zaterdag thuis tegen Schoonhoven niet verder dan 1-1; niet echt een prettige uitslag voor een ploeg die een driepunter nodig had om in de strijd tegen degradatie uit 3C wat perspectief te creëren. "We speelden slap", oordeelde verdediger en routinier Eelco van Viersen. "Onbegrijpelijk eigenlijk gezien de belangen die er op het spel stonden. Daar kwam nog eens bij dat Schoonhoven met een veredeld jeugdelftal tegen ons aantrad. Hopelijk gaat het zaterdag uit bij Dilettant beter, want anders wordt het een wel heel lastig verhaal." De enige Berkenwoude goal werd voor rust gescoord door Roy Stekelenburg. Na de pauze tekende Schoonhoven via een geniale hakbal de 1-1 aan.


Competitieseizoen gaat voor Dilettant uit als nachtkaars

krimpen a/d lek • Dilettant speelt al een aantal weken niet naar zijn kwaliteiten en lijkt duidelijk te wachten op zijn deelname aan de nacompetitie. Ook uit bij DFC bakten de Krimpenaren er niet al teveel van. Oké, er werd in delen van de wedstrijd aardig gevoetbald, maar het echte gif ontbrak. "Onze eerste helft was zondermeer goed", vond trainer Edward Knook. "We kregen kort na rust een honderd procent kans om op voorsprong te komen. De bal wilde er alleen op miraculeuze wijze niet in. Daarna zag je de discipline wat wegebben en slaagde DFC er in op 1-0 te komen. Toen het vervolgens met nog zo’n twintig minuten te spelen ook nog 2-0 werd, was het klaar." Knook beseft dat er heel wat moet veranderen wil Dilettant in de nacompetitie een rol van betekenis kunnen spelen. "Je ziet de laatste weken dat het echte ‘moeten’ ontbreekt. Dat zal straks hopelijk anders zijn."


Fikse nederlaag Ammerstol

ammerstol • Ammerstol verloor in eigen huis met 1-9 van Hazerswoudse Boys, dat met het Boskoopse Floreant strijdt om de derde periodetitel. De thuisclub was te zwak om de fikse nederlaag te voorkomen. Damian Verkleij redde de eer.