Bergambacht geeft SPV’81 geen kans

bergambacht • Bergambacht versloeg in eigen huis in een eenzijdig duel het Polsbroekse SPV’81 met 3-0. In de eerste minuut schoot Erik Kuiper al raak en liepen de gasten achter de feiten aan. "Wij creëerden geen enkele kans", vertelt SPV-trainer René Eyra na afloop. "Het was voor ons een kwestie van tegenhouden. Vlak voor rust kwam de thuisclub op 2-0 via Twan Schmidt. "Door het stroeve veld zagen we geen kans de bal snel rond te laten gaan", aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot. "Bij balverlies van SPV was hun organisatie achterin snel op orde. Alleen Rody Bezemer zag nog kans om te scoren. Wij richten ons nu op de nacompetitie. De pijp is nog lang niet leeg. Op Hemelvaartsdag hebben we getraind om in ons ritme te blijven."

Cabauw kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Moerkapelle, dat zich op eigen kracht veilig speelde. De gasten, die fel van start gingen namen de leiding, waarna Milan Streng gelijk maakte. "Moerkapelle ging voor de winst en leek die te pakken, toen zij op 1-2 kwamen. Stan van Bemmel zorgde ervoor dat we in ons laatste thuisduel geen nederlaag leden", aldus Cabauw-trainer Herman Verrips.

SV Lopik won met 4-0 van kampioen EDO uit Utrecht. Binnen tien minuten stond het elftal van Mark Imandt met 2-0 voor dankzij goals van Kevin Thie en Patrick Broekhuizen. De gasten misten een grote kans op de aansluitingstreffer, waarna Thomas Bakker voor de thuisclub een strafschop miste. "Na rust kwam EDO gevaarlijk opzetten, maar we hielden stand,” aldus Imandt. "De ruimte die we kregen gebruikten we om te counteren. Bakker mocht andermaal een strafschop nemen en schoot nu wel raak. Hij deelde met zijn tweede treffer de knock out toe."