donderdag 2 juni

De wijkagent dichtbij
10:00 Schoonhoven, bibliotheek. De wijkagenten Marjolijn Horsten en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn tussen 10:00 en 11:00 uur weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Zij gaan graag in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in de straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

vrijdag 3 juni

Koffie-inloop Dorpshuis
10:00 - 12:00 Gouderak, Dorpshuis. Het Dorpshuis in Gouderak zet zijn deuren open voor iedereen die behoefte heeft aan contact met dorpsgenoten. Een ontspannen moment met een kopje koffie. Het is de start van een serie wekelijkse inloopmomenten. Omdat dit de eerste keer is, is de koffie gratis. De koffiebijeenkomsten worden in ieder geval tot de zomervakantie gehouden, steeds op vrijdag.

zaterdag 4 juni

Verkoping
10:00 - 14:00 Krimpen a/d IJssel, Seba-Kerk, Koningin Wilhelminaplein 1. Jaarlijkse voorjaarsverkoping te bate van zending, evangelisatie en Israël. Met onder andere rommelmarkt, tweedehands en nieuwe boeken, groente en fruit, brood en gebak, bolussen, kaas en eieren, nootjes, cadeauartikelen, planten en speelgoed. Ook voor de kinderen zijn er veel leuke activiteiten.

‘Proef de Krimpenerwaard’
11:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard. Wat is er nou lekkerder en leuker dan verse streekproducten, direct van de boer en andere voedselmakers, uit de eigen regio? Met bovendien een eerlijke prijs voor de makers. Dat is wat de Oogst- & Streekmarkt ‘Proef de Krimpenerwaard’ te bieden heeft. Tijdens deze derde editie bieden meer dan 35 deelnemers (h)eerlijke producten aan om op het streekproductenterras te nuttigen of thuis te bereiden. Meer informatie over parkeren en deelnemers: www.proefdekrimpenerwaard.nl, FB en Instagram.

maandag 6 juni

Klaverjassen
19:30 Bergambacht, De Waard. Nieuwe kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Hans Mudde, 5792 punten; 2. Addy Duhen, 5278 punten; 3. Ingrid v/d Wouden, 5207 punten.

dinsdag 7 juni

Jeugd Theater School speelt ‘Koeien kunnen niet zwemmen’
19:00 Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5.
Jeugd Theater School Schoonhoven heeft geïnspireerd op de 'Oud Hollandse Waterlinie' samen met een aantal volwassen leden van toneelvereniging Arto Post Laboro de voorstelling 'Koeien kunnen niet zwemmen' gemaakt. Reserveren via www.artotheater.nl. Leeftijdsindicatie: 8+.

Lezing molens in bibliotheek
19:00 Bergambacht, bibliotheek. Dirk Kuijper, molenaar in Benthuizen en voorzitter van de stichting die de Rijnenburgermolen in Hazerswoude Rijndijk beheert, houdt een lezing over molens in de bibliotheek te Bergambacht. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals molentypes, techniek, ontstaansgeschiedenis en spreekwoorden en weetjes. Bij de lezing is een bijbehorende tentoonstelling te bezichtigen in het Histoisch Ontmoetingspunt in de bibliotheek. De toegang is gratis, aanmelden via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl

Open repetitie Sega Di Canto
20.00 - 22.00 Krimpen a/d IJssel, Rudolf Steinerschool. Vocaal ensemble Sega di Canto zingt klassieke koormuziek, meestal modern en a capella, onder leiding van dirigent Gerard Lange. Iedereen met zangervaring is welkom op de open repetitie, met name is het koor op zoek naar tenoren en bassen. Maar ook voor de stemsoorten alt en sopraan is er ruimte. Info: www.segadicanto.nl.

woensdag 8 juni

Buitenspeelmiddag
14:00 - 16:00 Schoonhoven, speelotheek Leentje Beer. Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn van welkom, om samen met hun ouders, te komen spelen. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Bij regen zal het geheel worden geannuleerd.

zaterdag 11 juni

Concerten gospelkoor Elim
15:30 & 20:00 Bergambacht, Ontmoetingskerk. Gospelkoor Elim geeft twee concerten met als thema: Geloven in vrijheid. De concerten worden muzikaal begeleid door de Goudse zangeres Elise Mannah en The Creative Collective Trio. Het koor staat onder leiding van dirigent Dennis de Bruijn. Het middagconcert begint om 15.30 uur en het avondconcert om 20.00. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan door een mail te sturen naar: gospelkoorelim@hotmail.com.

Boekstartdag
10:00-13:00 Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek. Ouders kunnen samen met hun kind(eren) op ontdekkingsreis door de bibliotheek. Er loopt een vriendelijke ‘BoekStart-beer’ rond met een verrassing voor de kinderen; er staan tipitenten klaar met boekjes en er wordt uitgelegd hoe leuk (en goed) het is om meer te doen met een boek. Bij Synerkri kunnen kinderen knutselen en Speelotheek Reuzekeus heeft een speelplek in de hal van De Tuyter. Het Centrum Jeugd en Gezin is aanwezig met informatie over de taalontwikkeling. Daarnaast is er van 10.30 tot 11.00 uur de voorstelling ‘Ik wil de maan’ door Maaike Kaptein en van 11.45 tot 12.15 en 12.30 tot 13.00 uur ‘Boekbabbels voor je dreumes met de BoekStartcoach’. Wie de allerjongsten (0-2 jaar) lid maakt van de bibliotheek krijgt een BoekStartkoffertje cadeau. Hierin zitten twee boekjes en voorleestips en alleen deze zaterdag een proefabonnement voor één volwassene. (legitimatie nodig bij inschrijving). Alle activiteiten zijn gratis; aanmelden vooraf (www.bibliotheekaandenijssel.nl) wordt op prijs gesteld.

‘De verdwijning van de mislukte Barbie’
13:30 & 16:00 Stolwijk, Het Kwartier. Vanwege corona werden de gebruikelijke voorstellingen van de jeugdafdeling van Rederijkerskamer Excelsior Stolwijk verplaatst van januari naar zaterdag 11 juni. Nu is het bijna zover en maakt de enthousiaste groep, bestaande uit dertien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool, haar opwachting in Het Kwartier. Onder leiding van regisseur Irene Nieuwveld is hard gewerkt aan de totstandkoming van de musical ‘De verdwijning van de mislukte Barbie’, naar het oorspronkelijke boek van Jacques Vriens. Het stuk speelt zich af in Hotel De Korenwolf, een familiehotel met illustere eigenaren en al even illustere gasten. Wanneer een dochtertje van een rijk gezin dat te gast is plotseling verdwijnt breekt er paniek uit in het hotel... De aanvang van het eerste optreden in Het Kwartier is om 13.30 uur, de tweede voorstelling begint om 16.00 uur. Tickets à 5 euro zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier en bij Wauw Fashionstore. Zie ook: www.rederijkerskamerexcelsior.nl

Praise en Homecoming Concert
19:30 Krimpen a/d Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90. Het Music For Christ Orkest en Kernkoor zijn inmiddels al een tijd actief en hebben van veel concerten een ware belevenis gemaakt. Internationale artiesten genoten van de samenwerking met het orkest, dat van bekende liederen steeds weer een belevenis weet te maken dankzij de blazerssectie, strijkers en professionele band. Het kernkoor sluit er naadloos bij aan. Een solist die daar al geen ‘nee’ tegen kon zeggen, is Remko Harms. Het grote publiek kent hem als oud-lid van LA The Voices, maar gospelmuziek heeft altijd zijn hart gehad. Voor kaarten à 15 euro: www.eventsforchist.nl

Koren zingen voor Bouwfonds De Ark
19:30 Krimpen a/d IJssel, De Rank. Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog uit Krimpen aan den IJssel zingt nog één keer, want het koor stopt per 1 juli. Oprichter en dirigent Hidde Zwart heeft aangegeven dat na 15 jaar met veel plezier het kinderkoor te hebben geleid, nu het moment is gekomen deze taak neer te leggen. Vandaar het afscheidsconcert, samen met interkerkelijk gemengd Koor River Voices o.l.v. Everhard Zwart, in De Rank. Het concert begint om 19.30 uur en de opbrengst komt geheel ten goede aan het Bouwfonds voor de verbouwing van kerkgebouw De Ark. Aan dit concert wordt verder medewerking verleend door zangeres Marjolein Kolkert en pianist en beiaardier Boudewijn Zwart. Kaarten zijn te reserveren à 10 euro (t/m 12 jaar 2,50 euro) via samenintouw@gmail.com o.v.v. naam, adres en het aantal kaarten.

zondag 12 juni

Optreden The Old Stars
14:00 Cabauw, Cabauwsekade 22. De band The Old Stars treedt op in de serie zondagmiddagconcerten in de historische boerderij aan de Cabauwsekade 22 in Cabauw. Tijd: 14:00 tot 17:00 uur. Entree: 20 euro. Reserveren via dienyscheffer@outlook.com..

Korenfestival
14:00 Haastrecht, Concordiaplein. Korenfestival buiten in de serre op het terras van Theater Concordia in Haastrecht. Theater & Grand Café Concordia organiseren in samenwerking met De Vlisterzangers dit jaarlijkse regionale evenement met bekende koren uit de Krimpenerwaard. Dit jaar doen er vier koren mee. Alle koren zijn al maanden aan het repeteren om hun beste shanty- en zeemansliederen in te studeren. Het belooft een leuke muzikale middag te worden in Haastrecht. Toegang gratis.

vrijdag 17 juni

Zomermarkt
16:00 - 20:00 Bergambacht, Hoofdstraat 84. Markt ten behoeve van Stichting Adullam. Deze stichting zet zich in voor gehandicapte medemensen.

zaterdag 18 juni

Springerparkconcert 'On Tour'
16:00 Stolwijk, plantsoen naast Het Kwartier. Samenwerking van Stichting Stolwijk Ontmoet met Schoonhoven Klassiek. Dit openluchtevenement wordt opgeluisterd met een optreden van het blaasorkest De Donuts, een swingende band met zeven blazers en een drummer. Toegang is gratis. Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst naar de theaterzaal van Het Kwartier.

woensdag 29 juni

Bingo in Cultuurhuis
19:30 Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis. Er worden tien rondes gespeeld. Kaarten kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.