Veteranendag Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Na twee jaar vindt op zaterdag 18 juni weer de jaarlijkse veteranendag plaats in de gemeente Krimpenerwaard, die dit jaar een extra feestelijk tintje krijgt vanwege de door corona uitgestelde viering van '75 jaar vrijheid Krimpenerwaard'.

Stichting D-Day Krimpenerwaard organiseert sinds 2015 de jaarlijkse veteranendag in nauwe samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard. "Bedoeld om waardering uit te drukken voor de tomeloze inzet van tienduizenden veteranen in ons land in het kader van vredesmissies en van inzet in oorlogssituaties", geeft voorzitter René Kuzee van Stichting D-Day Krimpenerwaard aan. "De veteranen in Krimpenerwaard ontvangen allen een persoonlijke uitnodiging voor een feestelijke ontvangst, dit jaar dankzij de firma M.Mulder/M-Sweep in Schoonhoven die haar bedrijfslocatie ter beschikking heeft gesteld. De veteranen krijgen het traditionele ‘blauwe hap' buffet aangeboden door het gemeentebestuur en hebben gelegenheid om met elkaar verhalen en ervaringen uit te wisselen."
Om 19.30 uur vindt een - gratis toegankelijk - Anjerconcert plaats door de Marinierskapel o.l.v. majoor Arjan Tien met medewerking van jazzvocalist Dennis van Aarssen die in 2019 The Voice of Holland won.
Na het concert is er een tropische after-party met de Steelband van het Korps Mariniers o.l.v. sergeant Sander Bergman. Deze avond is toegankelijk voor iedere muziekliefhebber. Reserveren vooraf is niet nodig. Locatie M.Mulder/M-Sweep: De Diamant 14 in Schoonhoven. Kijk voor het complete programma op www.leveninvrijheid.nu.