Afbeelding
Foto: Sisters Benschop

Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop

Nieuws 382 keer gelezen

BENSCHOP • De nieuwe show ‘Verkeerd verbonden’ van het christelijke muziektrio Op en Top Vrouw trok ruim 220 vrouwen naar het Benschopse Dorpshuis XXL. Vanuit hun geloof deelde het trio serieuze én hilarische momenten van het vrouw-zijn. De avond was georganiseerd door Sisters Benschop. 

Alle lijntjes in je leven bij elkaar houden. Zoveel dingen die je moet regelen. In de wacht staan en niet genoeg tijd hebben. Allemaal herkenbaar voor de vrouw van deze tijd. Het trio Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam - samen vormen ze muziektheater Op & Top Vrouw - bracht op een komische wijze al deze dingen van het vrouw-zijn voor het voetlicht op het toneel van het Dorpshuis XXL. Het zorgde voor veel herkenning in de zaal. Regelmatig werd er smakelijk gelachen om de hilarische voorbeelden, maar ook bevestigend geknikt als de serieuze kant van het leven aan bod kwam. 

Sisters Diner

De avond was georganiseerd door Sisters Benschop, een initiatief van de Hervormde Gemeente Benschop om vrouwen in Benschop met elkaar in contact te brengen en de onderlinge verbinding te bevorderen. Daarom begon de avond met Sisters Diner, speciaal voor de Benschopse vrouwen. Het was een heerlijk buffet, verzorgd door het Dorpshuis XXL, met voor iedereen wat wils. “We waren blij verrast dat hier zoveel animo voor was”, vertelt Dianne Lodewijks, een van de initiatiefneemsters van Sisters Benschop. “Het is prachtig om met ruim 90 vrouwen aan tafel te zitten en zoveel gezellige gesprekken te zien.”

Mooi in de ogen van de Heer

Tijdens de avond kwam een keur aan liedjes voorbij. Van de ‘bikini boogiewoogie’ tot ‘het zegenlied’, de vrouwen wisten op treffende wijze te bezingen met welke gevoelens van onzekerheid veel vrouwen te kampen hebben. Maar ook dat er - in alle moeilijke dingen die er zijn in het leven - een God is die jou ziet en die altijd bij je is. ‘Ben je een appel of een peer, je bent mooi in de ogen van de Heer’, klonk het door de zaal, en er werd zachtjes meegezongen. “Het was echt een avond voor in de boeken”, was de reactie van een van de vrouwen na afloop. “Het trio maakte hun naam echt waar. Het was op én top!” 

Verbinding tussen vrouwen

Bij dit Sisters Event waren ook vrouwen van buiten Benschop welkom. Dat leidde soms tot onverwachte ontmoetingen en gesprekken, zoals bijvoorbeeld vrouwen die bij elkaar op de basisschool hadden gezeten. Ook waren er vrouwengroepen vanuit omliggende plaatsen aanwezig. Mooi en waardevol om ook hierin verbinding te ervaren en elkaar te inspireren.

De organisatie van Sisters Benschop kijkt dankbaar terug op deze avond. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het volgende Sisters Event alweer begonnen. Dit is op zaterdag 12 oktober 2024. Meer info over Sisters Benschop is te vinden op instagram.com/sisters_benschop. Contact opnemen kan via info@sistersbenschop.nl. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50
• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 30 apr, 12:30