• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven. Foto: Aangeleverd

Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo

Sport 556 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Ook dit jaar gingen de seniorenleden van badmintonvereniging Apollo de strijd aan tijdens de clubkampioenschappen. Daar waar op 17 maart tijdens de eerste speeldag al de nodige zweetdruppels gevallen waren, was het op 21 april tijd om uit te maken wie er met een van de 36 prijzen de IJsselhal zou gaan verlaten.

Binnen 3 categorieën werden de prijzen uiteindelijk verdeeld. Speciaal dit jaar was de enkel in categorie 1. Deze bestond de afgelopen jaren vooral uit de herenenkel. Maar na goede gesprekken heeft men de beslissing genomen om dit jaar de enkel te spelen met zowel heren als dames binnen categorie 1. 

Verder werd er gestreden om de bekers binnen de herendubbel, damesdubbel en de mixdubbel. In totaal werden 36 bekers vergeven. Sommige spelers gingen huiswaarts met meerdere bekers. 

De grote winnaar binnen categorie 1 was Marco van der Aar. Hij won zijn enkelpartij na een spannende strijd van Melvin van Schaik, die vorig jaar nog het enkelspel in categorie 2 won. In die categorie behaalde Manuel van Schaik dit jaar de winst. Hij wist zijn finale in het enkelspel te winnen van Erik Peek en nam ook beslag op de wisselbeker.

Na de uitreiking van deze prijzen, was het nog niet gedaan met de bekers. Kersverse voorzitter Jeroen Keuning vroeg het publiek nog even de aandacht voor de uitreikingen van de bekers binnen de bondscompetitie. Team 2 won dit jaar het kampioenschap in de Najaarscompetitie van 2023/2024 en kreeg hiervoor nogmaals een terecht applaus. 

De speler binnen de club met het hoogste winstpercentage van dit seizoen was Jerrel Lit. Hij ontving hiervoor de wisselbeker. 

Als afsluiting werden er nog 2 bekers uitgedeeld. Deze gingen naar de jeugdleden die zoals bij de senioren het hoogste percentage gewonnen partijen hadden afgelopen seizoen binnen de bondscompetitie. Deze prijzen werden vergeven aan Roy van Vliet en Daphne Keuning.

De dag werd afgesloten met een tal van andere mooie prijzen vanuit de jaarlijkse loterij. Uiteindelijk werd er genoten van een fantastisch buffet met een heerlijk ijsje als toetje. Zowel de organisatie als de deelnemers kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50
• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 30 apr, 12:30